Erdogan: Cilj koje predvodi Macron je obračun s islamom i muslimanima… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kao muslimani trebali više slušati jedni druge i češće razmjenjivati ​​ideje u ovom bolnom i vremenu punom iskušenjima kroz koje prolazimo, poručio je Erdogan…

ANKARA: Svijet, Zanimljivost, vijesti…20.X 2020…19: 55… Erdogan: Cilj koje predvodi Macron je obračun s islamom i muslimanima… (foto i video)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da su antiislamska i antimuslimanska retorika aparat kojim zapadni političari prikrivaju svoje neuspjehe, te kako je glavna svrha takvih inicijativa, koje predvodi francuski predsjednik Macron, obračun s islamom i muslimanima , javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se video porukom obratio na sastanku ministara, predsjednika, glavnih muftija država članica Organizacije islamske suradnje (OIC) i zemalja posmatrača, koju je putem interneta organizirala Uprava za vjerske poslove Republike Turske.

Govoreći o iskušenjima s kojima je danas suočen islamski svijet, Erdogan je istakao da se muslimani suočavaju s mnogim kompliciranim problemima, od terorizma do gladi, od neznanja do nepravde, pa do unutrašnjih sukoba.

Čitaj još:   Erdogan:Turska opredjeljena ka punopravnom članstvu u EU...

“Vjerujem da bismo kao muslimani trebali više slušati jedni druge i češće razmjenjivati ideje u ovom bolnom i vremenu punom iskušenjima kroz koje prolazimo”, poručio je Erdogan.

Rekao je kako se, nažalost, danas čuju krikovi iz drevnih islamskih gradova koji stoljećima osvjetljavaju čovječanstvo i koji se pamte po znanju, mudrošću i miru.

“Na svjetskom nivou svakodnevno u prosjeku hiljadu naše braće to da su damuslimana bivaju žrtve terorizma ili nasilja. Rasizam, podjele na plemena i mezhebe, te smutnja terorizma poprimili su dimenziju problema koji uništavaju islamski svijet iznutra. Nemoguće je sve to i prihvatiti i pristati na situaciju u kojoj i ubijeni, ali i ubica izgovaraju ‘Allahu ekber’”, rekao je Erdogan.

Naveo je kako tužna slika muslimana ohrabruje imperijaliste i neprijatelje islama.

Čitaj još:   MALO PREVIŠE,VUČKO MOLI SVE U SRBIJI:Usvaja se RUSKI MODEL...

“Uznemireni usponom islama koriste krize koje su sami proizveli za napade na našu vjeru. Antiislamska i antimuslimanska retorika su aparat kojim zapadni političari prikrivaju svoje neuspjehe. Termini poput ‘francuski islam’, ‘evropski islam’, ‘austrijski islam’, koji su se pojavili u posljednje vrijeme, su najbolji pokazatelji toga. Glavna svrha takvih inicijativa, koje predvodi francuski predsjednik Macron, je obračun s islamom i muslimanima”, naveo je Erdogan.

Pod krinkom “borbe protiv ekstremizma”, umjesto borbe protiv terorizma, cilja na pasivan,nespretan,kukavički nepretenciozan profil muslimanskog građanina, koji ne reagira na okrutnost i ne diže glas protiv nasilnika.

izvor agencije AA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});