MINISTAR NAJAVIO DRASTIČNE MJERE: “Uvedimo policijski sat i zatvaramo sve objekte…” (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Građani nose maske preko brade, grla, okupljaju na nekakvim zabavama, koncertima, predizbornim skupovima, jednostavno opušteno žive. To se ne smije biti tako, moraju biti svjesni situacije u kojoj se nalazimo…

SARAJEVO: BiH, Recepti, Zanimljivost, vijesti…20.X 2020…20: 55… MINISTAR NAJAVIO DRASTIČNE MJERE:”Uvedimo policijski sat i zatvaramo sve objekte …” (foto)

Prema posljednim podacima BiH danas zabilježen rekordan broj zaraženih koronavirusom. Naime, u posljednja 24 sata ukupno je 718 novozaraženih.

Vjekoslav Mandić, federalni ministar zdravstva kazao je da je situacija dosta zabrinjavajuća jer građani ne poštuju mjere piše Oslobođenje.

“Građani nose maske preko brade,grla,okupljaju se na nekakvim zabavama, koncertima, predizbornim skupovima, jednostavno opušteno žive. To ne smije biti tako, moraju biti svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Sada nam dolaze hladniji dani,kada više vremena provodimo zatvorenim prostorima. Ne smijemo se iznenaditi ako bude još veći broj zaraženih, a to će onda se i dodatno opteretiti zdravstveni sistem toliko da je pitanje koliko ćemo moći izdržati”, istakao je Mandić za naš portal.

Čitaj još:   Vaskrs tokom policijskog sata- slavlje u krugu uže porodice...(foto)

Između ostalog on navodi kako je jedan od zaključaka Federalnog Kriznog štaba da u narednom periodu ako dođe do povećanja broja zaraženih, će predložiti Civilnoj zaštiti da se proglasi stanje prirodne nesreće na području Federacije.

“Sve je moguće u narednom periodu, pa i zatvaranje svih objekata kao i policijski sat ako se ovako nastavimo ponašati. Vakcine će nam biti i to tek najvjerovatnije dostupne tokom iduće godine. Sada nam dolazi sezonska gripa koja ima slične simptome kao i koronavirus. Na istom početku su simptomi skoro pa isti. Vrlo teško ćemo moći razlikovati i zato ulazimo u jedan neizvjestan period. Apeliram ponovo na brojne epidemiološke mjere jer drugog oružja nemamo, nemamo vakcine, ni nošenje maski i držanje distanci, ne organizirati skupove,držati ni do distance. To je jedini način da suzbijemo virus”, zaključio je Mandić...

Izvor agencije

Čitaj još:   PLJEVLJA: Optužnica za SANINA Raščića zbog izazivanje panike i nereda... (foto)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});