Ambasador koji je pomogao nabaviti ljekove Amfilohiju: Vučić ponudio liječenje u Srbiji… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Amfilohije je 6. oktobra primljen u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, nakon što je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus…

PODGORICA: Crna Gora, Recepti, Zanimljivost, vijesti… 20.X 2020… 22: 55… Ambasador koji je pomogao nabaviti ljekove Amfilohiju: Vučić ponudio liječenje u Srbiji… (foto)

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović posredovao je u nabavci ljekova i aparata za kiseonik namijenjenih za liječenje mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija u Crnoj Gori – potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa (RSE)…

Mitropolit Amfilohije (82) je 6. oktobra primljen u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici, nakon što je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

– Kao ambasador sam posredovao između Kliničkog centra Crne Gore, kabineta predsjednika Srbije nadležnih institucija izjavio ambasador Božović za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Kako je rekao to je urađeno “kao i za sve druge pacijente i građane koji su se obratili Ambasadi ili direktno zdravstvenim institucijama Srbije”.

Čitaj još:   PISMO AMFILOHIJU: KAKO BI VAŠE LITIJE IZGLEDALE NA KOSOVU? (foto)

– Nikakav poseban status ili tretman nema mitropolit u odnosu na druge pacijente – kazao je Božović.

On je potvrdio i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nudio da se Amfilohije prebaci na liječenje u Srbiju.

– Tu sam poruku lično prenio mitropolitu u cetinjskoj bolnici Danilo I, ali se on zahvalio i rekao da želi da ostane u Crnoj Gori i dijeli sudbinu svih ostalih građana – navodi Božović.

Zvanični organi Srbije nijesu se oglašavali ovim povodom jer prema riječima Božovića, predsjednik Srbije Vučić o svemu ovome ne želi da govori.

On je odličnom ocijenio saradnju ambasade Srbije sa zdravstvenim institucijama u Crnoj Gori.

– Želim da pohvalim sve postupajuće ljekare i kompletno osoblje ali kao i rukovodstvo KCCG na odličnoj saradnji komunikaciji sa ambasadom Srbije u Crnoj Gori u ovom i u mnogim drugim slučajevima od početka izbijanja pandemije korona virusa – kazao je Božović.

Iz Mitropolije svakodnevno objavljuju saopštenja sadašnjeg Amfilohijevog zdravstvenom stanju, a prema informaciji od 19. oktobra, konstatuje se i da je “blago poboljšanje zdravstvenog stanja u odnosu na dan ranije”.

Čitaj još:   OVO JE STRAŠNO, NA OVO SE ČEKALO: Policijski inspektor objavio nove šokantne informacije o ubistvu Davida Dragičevića...

Na temu specijalnog tipa respiratora lijek Remdesivira i liječenje Amfilohija uputili su upit i KCCG, no odgovor je izostao.

Vlada Crne Gore je 9. oktobra saopštila da je obezbijedila novac te za nabavku Remdesivira, koji se koristi za samo liječenje infekcije korona virusom i da je naložila njegovu hitnu nabavku. Cijena Remdesivira je 345 eura po ampuli, bez poreza...

Izvor Analitika.me

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});