IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA: Većina manjinskih partija ne želi u Vladu KRIVOKAPIĆA…

Manjinske partije, odnosno koalicije ne žele u Vladu Zdravka Krivokapića. Za sada su to jasno saopštile Bošnjačka stranka nakon razgovora sa Krivokapićem i albanka koalicija “Jednoglasno” , čiji predstavnici nijesu željeli da idu na razgovore sa mandatarom, piše CDM.

Konačan stav još nije saopštila Albanska lista, ali kažu da će to učiniti u naredna dva dana.“Albanska lista poručuje da će u naredna dva, tri dana donijeti konačnu odluku da li će biti dio vlasti. Manjine treba da budu dio vlasti ako mogu biti faktor. Svakako da poštujemo stav BS-a i njihovo iskreno objašnjenje njihovog stava. Mi se nećemo služiti lažnim patriotizmom u objašnjavsnju našeg stava”, kazao je lider Albanske liste Nik Đeljošaj.

On je podsjetio da su javno objavili šta su tražili od mandatara i šta očekuju da bude dio pragrama nove Vlade.

“Mi zastupamo naš narod i oni očekuju da se zalažemo za njihov bolji život, bez obzira da li ćemo biti vlast ili zvanično opozicija”, istakao je Đeljošaj izjavi za CdM.

Čitaj još:   CRNOGORCI NEMAJU POLITIČKU DESNICU...

Kakvu poruku šalje odluka manjinskih partija da ne uđu u vladu, CdM je pitao portparola Liberalne partije Ammara Borančića.

On ističe da odlukom da ne uđu u vladu koja je, kako naglašava, dominantno desničarska, nacionalistička i antimodernistička, partije manjinskih naroda potvrdile su još jednom da istinski baštine ideju građanske i moderne Crne Gore i da ne kalkulišu sa tom idejom radi sitnih političkih interesa.

“To nije nikakvo iznenađenje kako se to pokušava nametnuti u dijelu javnosti. Dok je vladajuća većina bila na takvom putu, manjinske partije su, baš kao i mi liberali, bili dio te većine zajedno sa partnerima, danas kada je formirana neka druga većina sa drugim principima i ideologijom, normalno je da ni oni, ni mi ne vidimo sebe kao dio nje”, ističe on za CDM.

izvor: CdM

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more