CRNA GORA: Većina manjinskih partija ne želi u Vladu KRIVOKAPIĆA…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Manjinske partije, odnosno koalicije ne žele u Vladu Zdravka Krivokapića. Za sada su to jasno saopštile Bošnjačka stranka nakon razgovora sa Krivokapićem i albanka koalicija “Jednoglasno” , čiji predstavnici nijesu željeli da idu na razgovore sa mandatarom, piše CDM.

Konačan stav još nije saopštila Albanska lista, ali kažu da će to učiniti u naredna dva dana.“Albanska lista poručuje da će u naredna dva, tri dana donijeti konačnu odluku da li će biti dio vlasti. Manjine treba da budu dio vlasti ako mogu biti faktor. Svakako da poštujemo stav BS-a i njihovo iskreno objašnjenje njihovog stava. Mi se nećemo služiti lažnim patriotizmom u objašnjavsnju našeg stava”, kazao je lider Albanske liste Nik Đeljošaj.

Čitaj još:   PANIKA U CRNOJ GORI: Ukradena dva sanduka ručnih bombi...

On je podsjetio da su javno objavili šta su tražili od mandatara i šta očekuju da bude dio pragrama nove Vlade.

“Mi zastupamo naš narod i oni očekuju da se zalažemo za njihov bolji život, bez obzira da li ćemo biti vlast ili zvanično opozicija”, istakao je Đeljošaj izjavi za CdM.

Kakvu poruku šalje odluka manjinskih partija da ne uđu u vladu, CdM je pitao portparola Liberalne partije Ammara Borančića.

On ističe da odlukom da ne uđu u vladu koja je, kako naglašava, dominantno desničarska, nacionalistička i antimodernistička, partije manjinskih naroda potvrdile su još jednom da istinski baštine ideju građanske i moderne Crne Gore i da ne kalkulišu sa tom idejom radi sitnih političkih interesa.

Čitaj još:   PROMJENA POLITIČKOG JATA: Preletače bilježi i Abazović; U URA-u je prešlo petnaestak članova...

“To nije nikakvo iznenađenje kako se to pokušava nametnuti u dijelu javnosti. Dok je vladajuća većina bila na takvom putu, manjinske partije su, baš kao i mi liberali, bili dio te većine zajedno sa partnerima, danas kada je formirana neka druga većina sa drugim principima i ideologijom, normalno je da ni oni, ni mi ne vidimo sebe kao dio nje”, ističe on za CDM.

izvor: CdM

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});