PLJEVLJA: Uhvaćena zmija ispod haube automobila… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Na očigled prolaznika, zmija je kretanje ulicom završila tako što se zavukla ispod haube parkiranog automobila, radilo se o zmiji “smuk”…

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivost, vijesti, srijeda… 21.X2020… 19:55…  PLJEVLJA: Uhvaćena zmija ispod haube automobila… (foto)

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Pljevlja danas su ispod haube jednog automobila uhvatili zmiju dugu više od metar.

U ulici Dušana Obradovića, na očigled prolaznika, zmija je kretanje ulicom završila tako što se zavukla ispod haube parkiranog automobila. Radilo se o zmiji “smuk” koja nije otrovna.

Ona je puštena u svoje prirodno stanište, daleko od gradske sredine. Sva sreća da se radilo o zmijama neotrovnicama, jer su se zmije koje su do sada uhvaćene obično nalazile u dvorištima stambenih objekata.

Čitaj još:   Za pljačkašima trčala cijela porodica, u potjeri bio i pas, ovako nešto do sada sigurno niste vidjeli... (foto)

Iz Službe za zaštitu i spašavanje Pljevlja su već postali iskusni u hvatanju zmija. Što je neuobičajeno, najviše intervencija bilo je u samom gradu, dok ih je u seoskim sredinama bilo znatno manje.

Mještani seoskog područja tvrde da je ove godine zabilježeno neuobičajeno mnogo susreta sa zmijama u odnosu na ranije godine. Mnoge zmije obično se zavuku ispod haube i tako ih vozači dovezu u grad.

Ranijih godina bilo je i nekoliko slučajeva ujeda zmija otrovnica ali su brzom intervencijom medicinskog osoblja spriječene su i to tragične posljedice. Lijepo vrijeme i dalje doprinosi da zmije još budu aktivne, pa je potrebna opreznost prilikom kretanja,posebna na zelenim površinama...

Izvor CdM.me

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});