IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Nove mjere, na pragu treći talas epidemije… (foto i video)

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac apelovao je i na sugrađane da planirana veselja i proslave odlože da poštuju preventivne mjere i uputstva nadležnih...

NOVI PAZAR: Sandžak, Recepti, Zanimljivost, vijesti, četvrtak…22. X 2020… 08: 55… NOVI PAZAR: Nove mjere, na pragu treći talas epidemije… (foto i video)

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac je poslije i to sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije ocenio da su zdravstvene ustanove u ovom gradu spremne za treći talas korona virusa i da će se potruditi da ne ponove neke greške iz prethodnog perioda, kada je ovaj grad bio žarište u Srbiji…

“Međutim, znamo da nijedan sistem, ako bude veliki broj zaraženih sa težom zdravstvenom slikom, kao što je bilo u prethodnom periodu, ne može to da podnese. Prošli put smo imali pomoć ljekara iz drugih je to gradova, međutim sada vidimo da je alarmantna situacijakod njih, tako da ćemo verovatno ovaj put morati da se oslonimo na svoje snage”, rekao je Biševac.

Foto: SANA

On je rekao da je situacija u Srbiji, kao i u zemljama u okruženju, ozbiljna i da je pitanje dana kada će se povećati broj zaraženih i u Novom Pazaru, te da jedino uz zajedničku borbu institucija i građana može biti pobeđen korona virus.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić rekao je da je posljednjih dana povećan broj građana koji se javljaju Covid ambulanti Doma zdravlja, a posebno onih koji se prvi put javljaju na pregled.

Čitaj još:   VIC DANA: Đuro, kupuje cipele i prodavac ga upozorava da će ga žuljati... (foto)

On je rekao da ga zabrinjava da još uvijek ima onih koji nisu shvatili da treba da čuvaju svoje zdravlje, jer na taj način čuvaju i zdravlje najbližih i štite ovaj grad.

“Zabrinjava nas to što su zdravstveni radnici prilično umorni, nemaju da i mnogo snage, kao i da u ovom talasu možda nećemo imati pomoć sa strane kao ranije, jer je ona sada svima potrebna. Ako građani nastave a to je i sa nepoštovanjem mjera, plašim se da ovaj talas ne bude još jačeg inteziteta”, rekao je Spahić.

Rukovodilac sanitarne inspekcije za Raški upravni okrug Ljiljana Milošević rekla je da su tokom proteklog vikenda kontrolisana četiri ugostiteljska objekta u Novom Pazaru, od kojih su u dva zabeležene nepravilnosti organizovanja veselja sa većim brojem ljudi, koje su sankcionisane.

“Kontrole su pojačane, osim radnim danom i dalje ćemo kontrolisati i vikendom ugostiteljske objekte. Moramo da razumijemo da smo svi na istom zadatku, da je nephodno očuvanje zdravlja svakog građanina”, rekla je Milošević.

Ona je dodala da se u Novom Pazaru primećuje nepoštovanje mjera, ali ništa izraženije nego u drugim gradovima u Srbiji.

Čitaj još:   POZIV NA OPREZ Korona je MUTIRALA: Dr Begović iznijela ALARMANTNO upozorenje koje je zabrinulo sve... (foto i video)

Sutra će u Novom Pazaru zasjedati stručni tim koji će predložiti nove epidemiološke mjere u ovom gradu.

Izvor: Radiostoplus.com

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more