IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROCURIO PLAN RASPODJELE IZBORNOG PLIJENA: Krivokapić ključni resor povjerio DRITANU Abazoviću!?

Prema Nacrtu plana raspodjele resora u novoj crnogorskoj vladi, koji je pripremio mandatar Zdravko Krivokapić, koaliciji “Za budućnost Crne Gore” bi pripalo osam resora, koaliciji “Mir je naša nacija” pet, a koaliciji “Crno na bijelo” četiri, piše podgorički Dan.

Prema saznanjima lista, sve tri pobjedničke koalicije na avgustovskim izborima imale bi po jedno potpredsedničko mjesto, s tim što bi potpredsednik iz koalicije “Crno na bijelo” bio zadužen za koordinaciju službi sigurnosti.
List piše da će koalicija “Zajedno za budućnost Crne Gore” dobiti resore unutrašnjih poslova, zdravlja, prosvjete, nauke, saobraćaja, ekonomije, javne uprave i sporta.

Koalicija “Mir je naša nacija” Alekse Bečića bi pripali resori pravde, održivog razvoja i turizma, rada i socijalnog staranja, ljudska i manjinska prava i Ministarstvo inostranih poslova.

Koaliciji “Crno na bijelo”  koju predvodi URA Dritana Abazovića pripali bi resori odbrane, poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i kulture i medija.

Krivokapić je mjesto ministra finansija zadržao za eksperta po svom izboru, kao i mjesto generalnog sekretara vlade.

Nacrtom je predviđeno i da čelne pozicije u Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB) i Upravi policije pokrivaju profesionalci koje će predložiti partija Dritana Abazovića.

Čitaj još:   GI 21. maj: DRITANOV JURIŠ NA PREMIJERSKO MJESTO nesumnjivo će UVESELJAVATI javnost narednih dana...

Prethodno su sve koalicije imale obavezu da Krivokapiću kao mandataru dostave spisak resora za koje smatraju da ih mogu voditi kvalitetni ljude iz njihovih redova.

Krivokapić se u međuvremenu sastao sa rukovodiocima nekih stranaka i sada je napravio selekciju u vidu nacrta po kome bi trebalo da teku dalji pregovori.

 Prema saznanjima Dana, izmene nacrta mogle bi biti minimalne u odnosu na predloženo, a Krivokapić će se danas sastati sa jednim od lidra DF Andrijom Mandićem.

izvor: Dan.me

PROTIVZAKONITO: DRITAN umjesto Krivokapića vodi Vijeće za nacionalnu BEZBJEDNOST

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović u skladu sa novim usvojenim Pravilnikom crnogorske Vlade Read more

PKS: BLAMAŽA PREMIJERA sa Cetinja, odlepršao mercedesima brže no što je došao… (foto i video)

Patriotsko komitski savez, sa ogorčenjem i zabrinutošću, upozorava sve crnogorske Read more