IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Još 180 pozitivnih na COVID-19, dva pacijenta preminula u Podhrastovima … (foto)

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu završio je testiranje još 358 uzoraka na koronavirus…

SARAJEVO: BiH, Recepti, Zanimljivost, vijesti, petak…23. X 20 2020… 08: 55 … SARAJEVO: Još 180 pozitivnih na COVID-19, dva pacijenta preminula u Podhrastovima … (foto)

Kanton Sarajevo ponovo bilježi veliki broj zaraženih. Prema posljednjem testiranju u KCUS-u u KS je 180 novih pozitivnih na COVID-19, u Travniku devet, Goraždu šest, Kaknju i Brezi po tri, Visokom osam i Olovu pet, potvrdila je jutros Faktoru prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.

U izolatoriju na Podhrastovima trenutno je smješteno 70 bolesnika koji se liječe od koronavirusa, a njih 14 je u intenzivnoj njezi.

Dvije osobe koje su bile zaražene koronavirusom su preminule na Podhrastovima.

U posljednja 24 sata i u Hrvatskoj zabilježena su 1.563 nova slučaja zaraze korona virusom, a umrlo je 13 osoba, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite. 

Čitaj još:   SJENICA GRAD NA INFUZIJI: ''Građani ne znaju ni gdje, ni šta, ni kako da se liječe...” (foto)

To je najveći broj novozaraženih ali i umrlih u jednom danu od početka epidemije. Stožer je izvijestio kako je trenutan broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj 7.380, prenijela je Hina.

Najpogođeniji je glavni grad Hrvatske. Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar potvrdio je za Hinu da je u posljednja 24 sata u Zagrebu zabilježeno 705 slučajeva zaraze korona virusom, što je najviše dosad… 

Izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more