Srbija

Poslije dvije decenije Rasim Ljajić nije ministar…

Mandatarka Brnabić otkrila je imena budućih ministara, a ono što se najviše komentarisalo jeste da poslije skoro dvije decenije među ministrima nije Rasim Ljajić.

Ljajić je prvi put za ministra i to u Vladi SRJ izabran 2000. godine, kada je izabran za saveznog ministra za nacionalne i etničke zajednice.

Nakon toga, bio je u koordionacionim tijelima Vlade Srbije za Preševo, Medveđu i Bujanovac, kao i za Kosovo, a obavljao je i funkciju ministra za ljudska i manjinska prava, ministra za rad i socijalnu politiku, ministra spoljne i unutrašnje trgovine.

Pored toga, u protekle dvije decenije Ljajić je bio je i potpredsjednik Vlade kao i šef Nacionalnog savjeta za saradnju sa Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Rasim Ljajić je ranije još obećao da neće biti dio izvršne vlasti. Tada je rekao da za takvu odluku postoje dva razloga, ali da su dva ključna. Međutim, naglašava i da je jedan od retkih ministara koji je “izašao iz Vlade, a da nije otjeran”.

“Prvi je činjenica da sam prije dve godine to najavio i nekoliko puta ponovio. Drugi razlog su učestale optužbe mojih političkih oponenata i ovdašnje opozicije da sam u svakoj Vladi i da sam vječni ministar”, naveo je Ljajić.

izvor: B92

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Mandatar MILOŠ Vučević tri sata obrazlagao ekspoze, poručio poslaniku Jovanoviću: Da danas imamo, izlaz na more lakše bi se borili za Kosovo, vi ste predali Crnu Goru… (foto, video)

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević obratio se poslaniku Milošu Jovanoviću, Novi DSS, koji je spočitao srpskoj…

2 sata ago

DANILO Marunović: IDEJA SE NE MOŽE UHAPSITI! (foto)

Ne želim više nijednom da čujem "analizu" kako se ova zemlja uvijek iz pepela rađala,…

3 sata ago

NIKOLA Đurašković: MILOŠE Vučeviću, želja će te biti! (foto)

Đurašković je komentarisao izjavu mandatara za sastav Vlade Srbije Miloša Vučevića u kojoj je pomenuo…

3 sata ago

ADNAN Čirgić: Reakreditacija FCJK izuzetno važna, GORAN Danilović nije uspio da dovrši što je započela VESNA Bratić… (foto)

Nakon dobijene reakreditacije, ne očekujemo da će se za to vrijeme pritisci na FCJK obustaviti,…

4 sata ago

Ogorčenje u Hrvatskoj, ulica u PLJEVLJIMA nazvana po Branku Krvavcu: Crna Gora pošla tamo odakle je morala odavno pobjeći… (foto)

BRANKO Krvavac je pripadnik JNA. koji je stradao na dubrovačko hercegovačkom ratištu 23. oktobra 1991.…

4 sata ago

This website uses cookies.