IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SREBRENICA: Bošnjaci zaprepašteni novom okupacijom iz Srbije… (foto)

Dana kada smo svjedoci nove okupacije iz Srbije da i svih njenih institucija, kroz sistemski i organizirani izborni inžinjering koji se događa u Srebrenici, saopćila je organizacija “Moja adresa Srebrenica”…

SREBRENICA: BiH, vijesti, utorak…27. X 2020…14:00…SREBRENICA: Bošnjaci zaprepašteni novom okupacijom iz Srbije… (foto)

Ovih dana svjedoci smo ponovne okupacije iz Srbije i svih njenih institucija, kroz sistemski i organizirani izborni inžinjering koji se događa u Srebrenici, saopćila je organizacija “Moja adresa Srebrenica”.

Naime u oktobru je ove godine nakon zaključivanja Centralnog biračkog spiska naknadno je u knjigu državljana BiH po skračenoj proceduri (za jedan dan) upisano 115 osoba koje nemaju nikave veze sa Srebrenicom, a što se dovodi u direktnu vezu sa vađenjem ličnih karata i učešćem na ovogodišnjim lokalnim izborima – naveli su.

Dodaju da se ova organizirana srbijanska okupacija u saradnji sa organima Općine Srebrenica i MUP-a RS-a odvija pred očima međunarodne zajednice, posebno OSCE-a koji nijemo posmatraju ova dešavanja u Srebrenici.

Čitaj još:   EVO Jednostavan trik za uvlačenje konca u iglu: Jeste li i vi to cijeli život radili na krivi način? (foto i video)

Pozivaju međunarodnu zajednicu u BiH, a posebno OSCE da se probude i aktivno uključe, te spase vladavinu prava i integritet izbornog procesa u Srebrenici. Također, pozivaju Centralnu izbornu komisiju BiH da učini isto.

Ozbiljno upozoravamo, da ukoliko se ovo odmah ne zaustavi, Bošnjaci u Srebrenicici neće imati nikakav razlog da svjesno učestvuju u izbornom procesu koji je izgrađen na očiglednom izbornom inžinjeringu….

Nakon ozbiljne kontaminacije izbornog procesa kroz fiktivne prijave Bošnjaka u Srbiji, krađom njihovog identiteta, državno tužiteljstvo nije preduzelo niti jednu mjeru. Ovoga puta najoziljnije upozoravamo međunardnu zajednicu i domaće institucije, da odbrana našeg prava, zakona i Srebrenice neće imati cijenu – zaključuje se u saopćenju...

Izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more