TUŽNA PRIČA: Znamo Ćanu i njeno pravo IME i veliku TRAGEDIJU… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sa devet godina pjevačica je ostala i bez oca, tako da je odrastala uz majku i braću…

SANSKI MOST: Regija, Crna Hronika, Zanimljivost, Putovanja, vijesti, utorak … 27. X 2020…23:00… TUŽNA PRIČA: Znamo Ćanu i njeno pravo IME i veliku TRAGEDIJU… (foto i video)

Folk pjevačicu Ćanu svi znaju po njenom popularnom nadimku koji je i još davno uzela kao umjetničko ime…

Ipak, njeno pravo ime jeste Stanojka Bodiroža, a kako je uvijek izbjegavala i da govori o privatnom životu, malo kome je poznato i to da se iza a njenog imena krije porodična tragedija.

Stanojka Mitrović Ćana je bh pjevačica narodne i izvorne muzike, a sama je prepoznatljiva po pjesmama„Nadam ti se“„Imam dokaz“„Nedostižna meta“ i drugima. Rođena je 28. marta 1968. godine u selu Gornja Tramošnja a kod Sanskog Mosta u Bosni i Hercegovini. Danas sa suprugom Draganom Reljom Mitrovićem i sinom Lukom živi u Beogradu.

Čitaj još:   BUDVA, KREČIO STAN, PA UKRAO 35.000 Eura: Molera Srđana Lainovića, uhvatila policija kada se vraćao iz Srbije... (foto)

Naime, Ćana je rođena kao šesto djete u porodici, a njeni roditelji su već bili ostali bez troje djece, koja su preminula još kao bebe, pišu još davno neki od portala iz Regiona…

Kako se navodi, ne bi li “skinula prokletstvo”, njena majka je odlučila da joj posluša savjet jednog prijatelja i djevojčicu nazove Stanojka, kako bi i stalo umiranje djece.

Ćana, inače, ima dva starija brata, a ona je jedino žensko djete u porodici.

peovjerili smo da sa devet godina pjevačica Ćana je ostala i bez oca, tako da je odrastala uz majku i braću.

Izvor: Objektiv.rs

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});