Zanimljivosti

ŽESTOKO VRIJEĐAJU ERDOGANA: Krivična prijava protiv desničara Wildersa… (foto i video)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan podnio danas krivičnu prijavu protiv lidera holandske krajnje desničarske Stranke slobode Geerta Wildersa zbog krivičnog djela “vrijeđanje predsjednika”…

ANKARA: Svijet, Zanimljivost, vijesti, srijeda…28. X 2020… 09: 39… ŽESTOKO VRIJEĐAJU ERDOGANA: Krivična prijava protiv desničara Wildersa… (foto i video)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan u krivičnoj prijavi koju je Erdoganov advokat Huseyin Aydın podnio glavnom državnom tužilaštvu u Ankari, navedeno je da je Wilders počinio kazneno djelo u kojem vrijeđao Erdogana.

U prijavi je istaknuto da to jasno predstavlja kršenje turskog zakona budući da je kazneno djelo usmjereno protiv predsjednika države.

U vezi s predmetnim krivičnim djelom, istaknuto je da nije moguće postove osumnjičenog Wildersa na društvenim mrežama tretirati u okviru slobode misli i izražavanja, advokat se poziva i na odluke Evropskog suda za ljudska prava i Evropske konvencije o ljudskim pravima (ECHR).

– Sloboda izražavanja ne može se a smatrati neograničenim pravom i može biti ograničena na svrhe utvrđene u stavci 2. članka 10. ugovora. Ova situacija pokazuje da sloboda izražavanja nije apsolutno pravo i omogućuje intervenciju. Unatoč svojoj važnosti u demokratskom je se društvu, sloboda izražavanja nije apsolutna i podliježe određenim ograničenjima – navedeno je u prijavi.

Advokat Aydin podvlači kako je osumnjičeni Wilders, u svom postu kojim je ciljao na predsjednika Erdogana, koristio izraze koji vrijeđaju prvo čast pa i dostojanstvo predsjednika Turske, a krivično djelo je počinio javno ciljajući njegovu ličnost, dostojanstvo i ugled”.

Uz sve navedeno, advokat Aydin je zatražio da se sada protiv osumnjičenog pokrene istraga za kazneno djelo i protiv njega otvori javna tužba…

Izvor: agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

TAMARA Klikovac: Cilj DARIA Vraneša, da stavi Pljevlja pod suverenitet Srbije… (foto)

Povezivanje Republike Srbije s Jadranom, potezom Pljevlja- Nikšić- Boka i njegovim izuzimanjem, što jasno implicira…

3 sata ago

PRONAĐEN način da se produži pritvor Milivoju KATNIĆU i Zoranu LAZOVIĆU: Tužilaštvo proširilo istragu– zarade od prodaje rakije i placa Šoškić, vidi kao prihode od kriminala… (foto)

Specijalno državno tužilaštvo našlo je način da produži pritvor bivšem Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću…

3 sata ago

NEVENA Kovačević: Formalizacija državne sramote… (foto)

Odlučio je MILOJKO Spajić da umjesto iole perspektivnog političara Vladu svojevoljno potčini sanjarima nikada dosanjane…

4 sata ago

RANKO Krivokapić i SEAD Turčalo: Crna Gora i BiH preživjele i veće izazove od ruskog uticaja… (foto, video)

Crna Gora i Bosna i Hercegovina (BIH) uspješno će savladati izazove koje postavlja Rusija, jer…

5 sati ago

ANDREJ Nikolaidis: Andrija RAJO Mandić i Milan PIPUN Knežević, tvrde da će zbog Spajićeve Rezolucije UN- a, uraditi ovo i ono. Neće oni ništa… (foto)

Vučićevi tabloidi pljuju po MILOJKU Spajiću. Time mu čine uslugu. Prvo: koga oni nisu vrijeđali,…

5 sati ago

“MAJ KAKAV SE NE PAMTI”- IZ LOŠEG U GORE: Dani će biti “šareni”- sunce, kiša, pljuskovi, vrijeme koje se očekuje do petka je… (foto, video)

Danas se planira djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom…

7 sati ago

This website uses cookies.