IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVE INFORMACIJE: Amfilohije otežano diše ima bol u grudnom košu, skener pluća je pokazao da… (foto i video)

Amfilohije nije priključen na respirator koristi mod neinvazivne ventilacije, što znači da pluća obavljaju…

PODGORICA: Crna Gora, Recepti, Zanimljivost, vijesti, četvrtak…29. X 2020…13: 39… NOVE INFORMACIJE: Amfilohije otežano diše ima bol u grudnom košu, skener pluća je pokazao da… (foto i video)

Prilikom jutsrnjeg kontrolnog pregleda mitropolita Amfilohija primijećeno je da malo otežanije diše uz bol u grudnom košu saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko- primorska… 

Odmah su urađene sve analize. Takođe i skener plućne arterije ali i skener pluća. Snimak je pokazao da uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediostinum, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osjetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseiničkoj terapiji duži period a gotovo je neizbežan kada se radi o starijim pacijentima – navodi se u saopštenju.

Amfilohije nije priključen na respirator i koristi i dalje mod neinvazivne ventilacije, što znači da pluća obavljaju normalno svoju funkciju, piše pobjeda.me.

Čitaj još:   Mohammed Salah i PEHAR STIGLI KUĆI: Spektakularni doček za osvajače Lige prvaka... /foto i video/

Skener pluća i plućnih arterija pokazao da nema tromboze a bronhoskopski nalaz da su disajni putevi čisti. Nalaz na srcu je takođe dobar.

– I u narednom periodu, kao do sad ćemo uredno i detaljno izvještavati o svim promjenama u vezi zdravstvenim stanjem Amfilohija koji se od 6. oktobra nalazi na bolničkom liječenju od same je bolesti uzrokovane koronavirusom- dodaju iz Mitropolije...

Amfilohije je bio pozitivan na koronavirus, a potom je dobio upalu pluća. A da tokom liječenja od korone Amfilohije je primao lijek remdesivir, o njemu 24 sata brine tim ljekara Pulmološke klinike Kliničkog centra Crne Gore.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more