IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVE POTJERNICE: U bijegu vlasnik nargila bara ” pao” s 21 kilom spida optužen za dilanje droge …

MUP Kantona Sarajevo objavio je na svojoj zvaničnoj web stranici nove potjernice, raspisane po nalogu nadležnih sudova...

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, Zanimljivost, vijesti, četvrtak…29. X 2020 11: 39… NOVE POTJERNICE: U bijegu vlasnik nargila bara ” pao” s 21 kilom spida optužen za dilanje droge…

Među osobama za kojim se traga prvi je i Haris Kandić (1989), vlasnik nargila bara “Kafa, ti i ja” kod Vječne vatre, protiv kojeg je u januaru potvrđena optužnica i neovlaštenu proizvodnju promet opojnih droga.

Njega su pripadnici SIPA-e uhapsili u oktobru, a u njegovom stanu u Novom Sarajevu pronašli 21 kilogram spida, koji je bio skriven u frižideru.

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu traga se za Vedranom Smajićem (1985).

On se, kako je navedeno u potjernici MUP-a KS, tereti za pokušaj ubistva u saizvršilaštvu.

– U slučaju korisnih saznanja obavijestiti MUP Kantona Sarajevo, Operativni centar na broj 122 – navodi se na potjernici.

MUP KS traga i za Mirzom Hajdarevićem (1984), zvanim Gumar iz Sarajeva.

On se tereti za krivično djelo teška krađa, a traži ga sarajevski Općinski sud.

Čitaj još:   SARAJEVO: Piromani haraju gradom, izgorjelo nekoliko automobila na parkingu...

Zbog istog krivičnog djela traži se i Sandro Malikanović (1996) iz Sarajeva.

On je u junu 2018. godine u sarajevskom naselju Čengić Vila hicem iz pištolja pogodio svog prijatelja Nihada Sokolića (29), kojeg je teško ranio u kuk.

Prethodno su se njih dvojica sukobila sa drugim osobama, da bi Malikanović, želeći ustvari da pomogne svom prijatelju Sokoliću, pogodio njega.

Godinu ranije Sandro je hapšen u akciji “Doboš” zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Tada je sa njim uhapšena i njegova djevojka Adna Šehbajraktarević (1994).

U stanu koji su koristili u Novom Sarajevu policija tada pronašla 550 gr marihuane, 15 grama spida, automat dobošar sa 10 metaka kalibra 7,62 milimetra, startni pištolj sa okvirom i šest metaka, kao i okvir za automatsku pušku, drobilicu te tri digitalne vage.

I za Adnom je MUP KS nedavno raspisao potjernicu, također zbog teške krađe, kao i za Murisom Češljarem (1981) i Senadom Bajrićem (1977).

Izvor: agencije

SARAJEVO: U FBiH UVEDEN POLICIJSKI SAT OD 21 DO 5 UJUTRO- “Smanjuje se i…”(foto)

Novom naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva naređuje se ograničavanje Read more

SARAJEVO: Eskaliralo u KCUS- u testirano 375 uzoraka, pola pozetivnih a umrlo je čak… (foto)

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) tokom noći obrađeno Read more