IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vlasti Republike Turske oštro osudile napad koji se dogodio u crkvi Notre Dame… (foto)

Danas su izvedeni odvojeni napadi na Francuze u Nici, Avinjonu i Džedi, tri osobe ubijene su u napadu u Nici, ranjen je radnik obezbjeđenja francuske ambasade u Džedi..

NICA, AVINJON, DŽEDA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak…29. X 2020…14: 39… Vlasti Republike Turske oštro osudile napad koji se dogodio u crkvi Notre Dame… (foto)

Vlasti Republike Turske oštro su osudile napad koji se danas dogodio u crkvi Notre Dame u francuskom gradu Nici, javlja Anadolu Agency (AA).

U islamskom svijetu danas se obiležava Mavlid, dan kad je rođen poslanika Muhameda.

Ministarstvo vanjskih poslova Turske uputilo je poruke sućuti porodicama tri žrtve koje su ubijene u svirepom napadu nožem u crkvi u Nici.

“Želimo brz oporavak povrijeđenim. Nijedan razlog ne može opravdati ubijanje ljudi,niti legitimizirati nasilje. Jasno da izvođači svih takvih napada na svetom mjestu u bogomolji ne poznaju nikakve religijske, niti moralne vrijednosti“, navodi se u saopćenju iz Ankare.

Iz Ministarstva vanjskih poslova su dalje naveli kako je Turska zemlja koja je također imala žrtve i koja vodi borbu protiv različitih vrsta terorizma te da kao takva francuskom narodu šalje poruku solidarnosti.

Čitaj još:   Učesnik rijalitija pronađen MRTAV u centru Beograda

Prošle sedmice Markon branio bogohulne karikature koji su se pojavile a te su od strane poslanika Muhammeda, rekavši da se Francuska neće odreći svojih karikatura, nakon brutalnog ubistva srednjoškolskog profesora a to je Samuela Patyja, koji je učenicima pokazivao provokativne karikature.

U Avinjonu je ubijen muškarac koji je prijetio prolaznicima. Protesti protiv Emanuela Makrona u nekoliko islamskih država.

Istovremeno, he se u Iraku, Palestini, Bangladešu, Somaliji i Pakistanu demonstranti su palili francuske zastave i Makronove portrete.

Među pitanjima u kojima Ankara i Pariz imaju dijametralno suprotne a to su stavove pitanje gasa a i u Sredozemnom moru, Libija, sukob u Nagorno-Karabahu…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more