IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“URA CRNOGORCIMA uskratila PRAVO na slobodu VJEROISPOVJESTI”

GP URA je glasanjem na sjednici lokalnog parlamenta Podgorice, da se sa dnevnog reda skine tačka koja se odnosila na ustupanje zemljišta Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC), izrazila stav da Crnogorcima treba uskratiti pravo na slobodu vjeroispovijesti, saoptšila je Crnogorska kulturna mreža (CKM).

Kako navode, na sjednici lokalnog parlamenta Podgorice, kada se utvrđivao dnevni red, URA je zajedno sa Demokratskim frontom (DF) glasala da se sa dnevnog reda skine tačka koja se odnosila na ustupanje zemljišta Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC).

“Na parceli koja se ustupa, CPC je planirala izgradnju Hrama za svoje vjernike koji ne žele da idu u hramove SPC koja permanentno radi na rušenju države”, navode u saopštenju.

Ističuda je GP URA bila protiv odluke da se u Podgorici izgradi Hram.

“Samim tim otvoreno izrazila stav da Crnogorcima treba uskratiti pravo na slobodu vjeroispovijesti. Ovim gestom Ujedinjena reformska akcija je lupila šamar svim liberalima i Crnogorcima koji su joj dali podršku na minulim parlamentarnim izborima”, dodali su u saoštenju.

Čitaj još:   SARAJEVO: Na Bjelašnici 4 C, SUTRA JOŠ HLADNIJE, Prognozu vremena za vikend

Smatraju da se Crnogorci kaju što su svoj glas dali, kako navode, političkim šibicarima, koji su sakriveni iza građanske opcije.

“Ovaj politički subjekat se svrstavanjem na stranu DF-a, a na štetu Crnogoraca, stavio na raspolaganje projektu velikosrpskog nacionalizma koji želi da okupira Crnu Goru. Očigledno je da je Uri ljubav prema vršenju vlasti iznad principa i građanskog koncepta za koji se u programu zalaže, a koji je očito mrtvo slovo na papiru. ‘Game changeri’ kako sebe nazivaju su ovim gestom pokazali da su im interesi Crnogoraca posljednja rupa na svirali i da im su im antidržavni stavovi DF-a bliži od Crne Gore”, piše u saopštenju.

CKM, kako navode, poštuje odluku Glavnog grada da se CPC ustupi parcela za izgradnju Hrama koji će, pored Crnogoraca, i ostalim pravoslavcima služiti za bogomolju.

izvor: rtvcg

PONIŽAVANJE DRŽAVE: Temeljna prevara oko „temeljnog ugovora“

PONIŽAVANJE DRŽAVE: Navodno usaglašeni nacrt ugovora sa Crkvom Srbije nije Read more

DRITAN Abazović: Nije moj problem, ako bi neko da ruši Vladu zbog ugovora sa SPC… (foto, video)

Abazović: Isključivo ću da se bavim državnim pitanjima... PODGORICA: Crna Read more