IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: RAKOVIĆEVIH 21… (foto galerija)

SPORT VIJESTI: ARKUS Super liga Srbije, V kolo…

Najbolji igrač ovog meča, kao i u duelu sa Metaloplastikom je golman Novog Pazara Goran Raković koji je čak dvadeset jedan put uspješno intervenisao i bio nerješiva enigma za rukometaše Radničkog i praktično je i sve zidajući neprobojni zid ispred svog gola rušio već sagradjenu gradjevinu o pobjedi Kargujevčana. Svaka ti čast majstore!

Kakva utakmica u dvorani Pendik i kakav trijumf novopazarskih rukometaša. Gost ekipa Radničkog iz Kragujevca koje je sa klupe predvodio iskusni i sjajni strateg Nedeljko Matić sa kojim je i ekipa Novog Pazara u jednom periodu doživjela blistave trenutke.

I uprkos činjenici da je Radnički došao sa epitetom blagog favorita, imperativ pobjede je ipak više opterećivao izabranike Hasana Memića tim prije što je veliki trijumf protiv Metaloplastike morao biti ovjeren ili bi bio samo kratki sjajni bljesak plavih.

Prvo poluvrijeme je i nagovjestilo lavovsku i rovovsku borbu dva odlična tima, sudar dvije strategije, dva različita stila igre ali sa istovjetnim ciljem – pobjedom. Odlična igra u odbrani oba tima, nešto slabija realizacija u napadu, dosta isključenja i sedmeraca, na kraju prvih 30 minuta rezultat 12:11 za goste koji su u pojedinim dijelovima prvog poluvremena imali čak i četiri gola prijednosti (9:5).

Nastavak je donio ono što smo svi priželjkivali a to je preokret i pobjeda domaćeg tima. I tu se, pored odlične, borbene igre i ogromne želje svih novopazarskih rukometaša, izdvaja jedno ime- Goran Raković.

Šta je sve večeras „skinuo“ rukometašima Radničkog, koliko „zicera“ u situacijama jedan na jedan, branio sedmerce kad je to bilo najvažnije, deprimirao gostujuće rukometaše tako što je sjajnim odbranama činio da izgleda kao da su petorica na golu Novog Pazara, odbrani sedmerac, lopta se odbije do rukometaša Radničkog, on im ponovo odbrani zicer i tako redom.

I to te, da si kamen i ne znam koliko ljut protivnik mora deprimirati. Večeras je Goran Raković bio više od hobotnice, praktično je bio sazidao zid od koji su se lopte rukometaša Radničkog odbijale. I kad imate takvog golmana koji „gine“ i skida i lopte koje smo svi već vidjeli u golu onda vam je lakše da igrate, daje vam tako neophodnu psihološku prijednost i sigurnost da onda sve postaje izvjesnije i moguće.

I u drugom poluvremenu su gosti imali duži vremenski period prijednost, a onda je uslijedilo nekoliko izjednačenja dok se napokon Novopazarci nisu odvojili na tri, pa na dva gola razlike.

Čitaj još:   BRAVO Volkswagen planira novu budućnost za legendarnu "bubu"...

Tri minuta prije kraja utakmice na semaforu je stajalo 25:23 za Novi Pazar. Ogromna dva gola prijednosti u jednoj ovakvoj utakmici. Pola minuta prije kraja utakmice gosti uspijevaju da postignu gol ali su to jedino i mogli jer su novpazarski rukometaši rutinski sačuvali loptu i vodstvo za minimalnu ( 25:24) veliku i izuzetno važnu pobjedu u derbi meču ARKUS Super lige grupa B nad kragujevačkim Radničkim.

Da se osvrnem i na sudjenje. Svaki derbi, pogotovu jedna ovako teška utakmica u kojoj su obije ekipe pod imperativom pobjede izuzetno su naporne i teške za sudjenje. No, sudijski dvojac Branislav Nenadić ( Mladenovac) i Darko Stefanović (Zemun) je briljantno odradio posao uprkos činjenici da su dosudili ogroman broj sedmeraca za gostujući tim.

Reagovali su uvijek u pravom trenutku, puštali prijednost i da se akcije razviju do kraja, sankcionisali svaku pretjeranu grubost, bili u svakom trenutku na pravom mjestu, a činjenica da su na press konferenciji poslije meča oba trenera pohvalila sudjenje dovoljno govori u prilog činjenici da rukometna Srbija ima kvalitetnih delioca pravde koji maestralno obavljaju svoj posao stavljajući se u službu rukometa i njegove čarolije a radeći sve da svojim prisustvom, neophodnošću, autoritetom i odlukama koje najčešće donose u djeliću sekunde očuvaju integritet ekipa, rukometaša pojedinačno i rukometne igre u cjelini. Isto bih napisao i da je utakmica otišla u korist Radničkog što ne bi bilo nezasluženo ili da je završena i nerješeno.

Najbolji igrač ovog meča, kao i u duelu sa Metaloplastikom je golman Novog Pazara Goran Raković koji je čak dvadeset jedan put uspješno intervenisao i bio nerješiva enigma za rukometaše Radničkog i praktično je zidajući neprobojni zid ispred svog gola rušio već sagradjenu gradjevinu o pobjedi Kargujevčana. Svaka ti čast majstore!

Čitaj još:   SVAKAKO DA JE Maslinovo ulje zdravo, ali ne za sve, ili kada se se ne preporučuje...

U pobjedu Novog Pazara u ovom važnom meču Zlatko Rakić je utnuo sedam golova, najviše na utakmici, šest je dao Stojanović a po četiri Medjedović, Radisavljević i Dimitrijević. Poslije ovog kola ekipa Novog Pazara se podigla sa poslednje pozicije do šestog mjesta na tabeli i u grupi je ekipa ( Crvena Zvezda i Radnički) koje su osvojile po četiri boda u dosadašnjem toku prvenstva.

U narednom šestom kolu rukometaši Novog Pazara dočekuju upravo ove sezone odličnu ekipu Rudara iz Kostolca koja igra vrlo dobro i trenutno je na drugoj poziciji na tabeli. Medjutim u ovom kolu Rudar je na svom parketu izgubio od niškog Železničara (29:27) i „ranjen“ dolazi u Novi Pazar 7. novembra što ovu utakmicu za izanranike Hasana Memića čini još težom i kompleksnijom.

Ipak Novi Pazar je u mini seriji pobjeda i svaka naredna je ovjera one predhodne. Vjerujemo da će tako biti i nakon meča protiv Kostolčana.

FeS Production tim F.Karišik S.Župljanin

http://ibalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more