IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Volite da jedete BIJELI LUK, ali vas je STRAH DA VAM SE NE OSJETI IZ USTA?! Najbolji način da se miris neutrališe!

Kako je poznato da bijeli luk čuva imunitet i zdravlje ljudi, mnogi kada su bolesni kao preventivu i koriste bijeli luk koji je poznat i  kao moćni  prirodni antibiotiki...

ISTANBUL: Regija, Recepti, Zanimljivost, vijesti, nedelja…01. Xl 2020: 2020: 23: 59… Volite da jedete BIJELI LUK, ali vas je STRAH DA VAM SE NE OSJETI IZ USTA?! Najbolji način da se miris neutrališe!

Bijeli luk se koristio u tradicionalnoj medicini za liječenje brojnih bolesti. A to prije 5.000 godina koristili su ga prvo redom svi od Egipćana, Arapa, Grka , Rimljana, Osmanilija, Asirca, Jevreji i brojne druge kulture. Pitagora ga je zvao „kralj začina“.

Ali da li ste znali da konzumiranje bijelog luka na prazan stomak ima efekta u liječenju i prevenciji brojnih bolesti?

Naučno je dokazano da bijeli luk ima jača svojstva kada se pojede prvo i na prazan stomak jer bakterije ne mogu da se odbrane od njega.

Bijeli luk sadrži više od 400 različitih mineralnih komponenti iza toga idu antioksidanati koji imaju brojna pozitivna terapeutska svojstva.

U bijelom luku se nalaze brojna azotna jedinjenja, kaliju, silicijum, fosforna kiselina, vitamini C,D i B,natrijum,etarska ulja,selen, kalcijum, magnezijum, sumpor, fitosteroli i brojne druge prirodne supstance.

Ako želite da se i manje osjećate na miris bijelog luka, progutajte prvo cijelo čehne sa šoljom jogurta.  Međutim, treba da znate da se alicin, a i fitoncid kojim je bogat bijeli luk, oslobađa prilikom tog i mehaničkog uništenja biljaka, npr. mljevenjem ili siječenjem čehnova bijelog luka.

Alicin ima jaka bakteriostatska svojstva i liječi infekcije mnogo brže. Bijeli luk može da se izbori i sa fungalnim infekcijama što ga čini moćnijim i od svih modernih antibiotika.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Vrijeđao policajca pa pobjegao na motociklu... (foto)

Konzumiranje glavice bijelog luka dnevno može u velikoj mijeri da sve poboljša vaš organizam, može da normalizuje vašu crevnu floru i da stimuliše imuni sistem...

U nastavku pročitajte koje su to zdravstvene pogodnosti bijelog luka:

– Ubija veliki broj bakterija…
– Ima antizapaljenska svojstva i smanjuje krvni pritisak…
– Sprečava začepljenje i starenje perifernih i glavnih arterija…
– Ponaša se kao antikoagulans, razređujući krv i sprečavajući formiranje a i opasnih trombova, što smanjuje rizik od nastanka srčanog ili i moždanog udara…
– Efikasno liječi prehlade i ponaša se kao prirodni antibiotik..
– Smanjuje sintezu triglicerida u jetri što sprečava razvoj ateroskleroze i pomaže u sprečavanju nastanka srčanih bolesti…
– Smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi…
– Povećava sposobnost organizma da se izbori sa štetnim uticajima okoline pošto jača imuni sistem…
– Preporučuje se za liječenje poremećaja nervnog sistema…

http://ibalkan.net

BIJELI LUK, NIJE UVIJEK LJEKOVIT: Ako imate OVE zdravstvene probleme NIKAKO ne smijete da ga KORISTITE… (foto)

O samim blagodetima belog luka, njegovim antibakterijskim i antivirusnim svojstvima, Read more

Čitaj još:   KANDIDATI za MINISTE u manjinskoj VLADI: Šćekić, Ibrahimović, Damjanović, Đeljošaj, Marović, Đeka…
Cijeli život BIJELI LUK jedete pogrešno, evo kako ga treba, sada jesti…

Da biste do kraja iskoristili blagodati bijelog luka trebalo bi Read more