IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEČ I ISTRAGA NAPADA: Austrijska policija uhapsila 14 osoba…(foto i video)

Policija je u Beču uhapsila 14 osoba povezanih s glavnim osumnjičenim za teroristički napad, rekao je danas austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer na konferenciji za medije u utorak…

BEČ: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivost, vijesti, utorak…03. 11. 2020…19: 53 … BEČ I ISTRAGA NAPADA: Austrijska policija uhapsila 14 osoba…(foto i video)

Glavni osumnjičeni za napad u austrijskoj prijestolnici u kojem su čak četiri osobe izgubile život a 22 ranjeno, je 20- godišnjak koji ima dvojno austrijsko i sjevernomakedonsko državljanstvo.

Policija je u istrazi izvršila pretres 18 kuća.

Austrijska državna televizija ORF je ranije izvjestila da je jedan a on je među osumnjičenika uhapšen u Lincu, i da je riječ o islamisti.

Njega su iz doma u lisicama izveli policajci u punoj opremi, izvjestio je ORF uz napomenu da za sada još nije poznato da li je povezan s napadom u Beču.

Čitaj još:   Politički komentator Jakša Šćekić: Veliki izazovi pred Crnom Gorom, kađenje ne pomaže... (foto)

Počinitelj napada u Beču, koji je ubijen u sukobu s policijom, je i Kujtim Fejzulai, koji važi za sljedbenika radikalne islamističke organizacije Islamska država, objavilo je austrijsko ministarstvo.

On je u proljeće prošle godine osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog toga što je pokušao da otputuje u Siriju kako bi se priključio borbama.

U decembru prošle godine je pušten iz zatvora za sve mlađe punoljetne osobe zbog toga što su pravosudne vlasti zaključile da je i kod njega je izgledan “pozitivan razvoj”...

izvor agencije

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   Crnogorsko- američka asocijacija CETINJE: Popis- prepoznatljiv „rukopis“ VUĆIĆA i emisara iz Crkve Srbije, preduzeti sve zakonske mjere da se spriječi... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more