IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA NE SPAVA: ZNAČI LI DA JE MANDATAR”PRELEŽAO”VIRUS?

“U ime javnosti ove države, pitamo mandatara za sastav nove Vlade Zdravka Krivokapića, a u svijetlu činjenice da se broj oboljelih od virusa covid 19 mjeri u stotinama na dnevnoj osnovi, kako je tako brzo reagovao na informaciju da je obolio od iste bolesti? Da li je njegova reakcija proistekla zbog rezultata testiranja? Da li bi bio ljubazan da javnosti dokaže da je negativan na korona virus?“, pitaju iz Patriotsko komitskog saveza Crne Gore. 

Da li je, zato, tako samouvjereno stajao, proteklih dana, pored odra srpskog mitropolita bez maske ili distance što, možda, misli da je imun na ovaj virus?, pitanje je Patriotsko komitskog saveza. 

“Ako je to tačno, da li to znači da je mandatar „preležao“ virus? Da li bi podijelio informaciju, kao budući najznačajniji predstavnik izvršne vlasti, kada je, eventualno, bio zaražen? Da li je to bilo na proslavi pobjede kod Bata Carevića, kada je, iz više izvora javljeno da su, na istom mjestu i događaju, zarazu „pokupili“ i tajkun Miodrag Davidović, mitropolit Amfilohije, tri monahinje, vozač …?”, piše u saopštenju PKS. 

Dalje tvrde da su članovi opštinskog odbora SNP-a tokom predizborne kampanje bili u samoizolaciji zbog virusa korona. 

“Ili, možda, još ranije, u jeku predizborne kampanje, kada je, kako se nezvanično saznalo,gotovo cijeli opštinski odbor Socijalističke narodne partije u Beranama bio zaražen i kada su isti, zajedno sa Vama i svještenicima SPC, održavali učestale susrete sa građanima, što je rezulturalo eksplozijom zaraženih u tom gradu?”, navodi se u saopštenju. 

Čitaj još:   RADONJIĆ O KRIVOKAPIĆ- '' NE MOŽE LJUBITI TUĐU ZASTAVU A VODITI OVU DRŽAVU''(foto)

Podsjećaju da mandatar Krivokapić tokom sahrane mitropolita Amfilohija nije nosio masku I držao distance. 

“Zašto ste, gospodine Krivokapiću, tako samouvjereno predvodili trodnevnu ceremoniju sahrane mitropolita SPC, bez ikakvih mjera zaštite, ljubeći čak i dijete u ruku? I zašto nijeste bili primjer drugima, kao neko ko je trebao poslati poruku brige za vjernike, koji su se, manje više, slično ponašali kao i Vi? Čak ste se i pričestili iz iste kašičice, iako znate, valjda, koliki je to epidemiološki rizik po zdravlje ljudi”, pitaju iz PKS. 

Ni podsjećaju da je Krivakopić demantovao informaciju da je pozitivan na koronu. 

“A znali ste, na informaciju srpskih medija da ste i Vi zaraženi, kao i neki visoki svještenici SPC, da odmah saopštite kako “zbog svojih saradnika, ljudi sa kojima svakodnevno sarađujete i javnosti Crne Gore da kažete da to nije istina”, te da “ takvu informaciju sigurno ne bi sakrili od javnosti!”, navodi se u saopštenju.

“Da li osjećate odgovornost, bili Vi zaraženi ili ne, što ste svojim ponašanjem možda i doprinijeli onim nadrealnim scenama u Podgorici, koje će, a to je sigurno, usloviti više hiljada oboljelih građana ove države? Ako živimo u vremenu tranzicije vlasti, koja je, usput rečeno, pokazala potpunu nemoć i inertnost da zaštiti svoje građane od ogranizacije tako rizičnog događaja, zar Vi, kao kandidat SPC i budući mandatar, nijeste mogli, a ni htjeli da pokažete svojim primjerom kako se poštuju tuđi životi?”, pitaju iz PKS. 

Čitaj još:   KRIVOKAPIĆ NA MUKAMA: Nema konačnog spiska MINISTARA, pominje se i NOVI MANDATAR

Pozivaju Krivokapića na odgovornost zbog nepoštovanja mjera NKT-a. 

“Bili Vi izabrani na čelu nove Vlade ili ne, javnost će smatrati da ste i Vi, svojim postupcima i nečinjenjem, doprinijeli budućim teškim danima po zdravlje građana ove države. Tu Vam ocjenu javnosti, ni Vaši“apostoli” neće opravdati!”, zaključuju iz Patriotsko komitskog saveza Crne Gore.

izvor: portalanalitika 

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more