IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS OBLAČNO I HLADNIJE: Ponegdje slaba kiša, za vikend hladnije… (foto)

Danas biće iznad većeg dijela Balkana oblačno i malo hladnije, ponegdje sa slabom kišom ili slanom…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivost, Putovanja, vijesti, četvrtak… 05.11.2020…08 :25…VRIJEME DANAS OBLAČNO I HLADNIJE: Ponegdje slaba kiša, za vikend hladnije… (foto)

Period do 16.11.2020. na prostoru Bosne i Hercegovine do kraja sedmice će i preovladavati umjereno do pretežno oblačno i relativno toplo vrijeme i za ovo doba godine…

U četvrtak (05.11.) prognozira se slaba kiša, sa većom vjerovatnoćom na sjeveru i uz rubna područja. Temperature zraka bit će nešto malo veće od prosječnih, bez mogučnosti pojave mraza.

Za dane vikenda stabilno, pretežno sunčano i svježije. Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 8°C do 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 13°C i 18°C, u Hercegovini do 22°C. Stabilno i pretežno sunčano vrijeme zadržat će se i početkom sljedeće sedmice (09.11.).

Prema raspoloživim sinoptičkim proračunima kiša se očekuje prvo u petak (13.11.) i za dane vikenda. Minimalne temperature zraka varirat će između 4°C i 9°C u Bosni, do 12°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 8°C i 14°C u Bosni, do jugu Hercegovine do 18°C.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 29. februar 2020. godine

četvrtak 05.11.2020. godine
Uz nestabilno, povremeno tmurno vrijeme, ali bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su jače tegobe, ponajviše u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Pri tome će a i opšta slika biti lošija u Bosni, pretežno a sve i zbog povremenih padavina i nešto izraženijeg osjeta hladnoće…

Za vikend hladna jutra, u većini krajeva sa slabim prizemnim mrazem, iza toga je mijestimično i sa maglom ili niskom oblačnošću, koja će se ponegdje zadržati duže tokom dana. U mijestima bez magle pretežno sunčano kao i ugodno vrijeme…

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more