IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TURSKI Ministar trezora i finansija Berat Albayrak danas podnio je ostavku! (foto i video)

Ministar trezora i finansija Berat Albayrak izjavio je da neće nastaviti svoju dužnost u Vladi i AK partiji…

ANKARA:Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja 08.11. 2020…17: 58 TURSKI Ministar trezora i finansija Berat Albayrak danas podnio je ostavku!

Ministar trezora i finansija Berat Albayrak objavio je danas da je podnio ostavku što je postavio na svom službenom Instagram nalogu.

Navodeći zdravstvene razloge kao razlog,Albayrak je rekao da u budućnosti štedjeti vrijeme za roditelje, suprugu i djecu.Albayrakova izjava postavljena je na njegovog Instagram naloga: „Odlučio sam da ne nastavim svoj posao u ministarstvu, koji obavljam oko pet godina, zbog svojih ličnih zdravstvenih problema.

U sljedećem razdoblju sada ću svoje vrijeme posvetiti svojoj majci, ocu, kao i supruzi i djeci, koji su godinama zanemarivali moje vrijeme zbog potrebe i nikada mi nisu uskratili podršku.

Ministar trezora i finansija Berat Albayrak objavio je da je dao ostavku na svom službenom Instagram nalogu.

Navodeći zdravstvene razloge kao razlog, Bert Albayrak je rekao da će se on u budućnosti štedjeti vrijeme za roditelje, suprugu i djecu.

Albayrakova izjava sa njegovog Instagram naloga: „Odlučio sam da lično ne nastavim svoj posao u ministarstvu, koji obavljam oko pet godina, sve zbog svojih zdravstvenih problema.

TURSKA ekonomija u drugom je tromjesečju palo 9,9 posto i to na godišnjoj razini, najsnažnije u deset godina, zbog zaustavljanja aktivnosti kako bi se suzbila zaraza koronavirusom, pokazuju u ponedjeljak objavljeni službeni podaci.

Čitaj još:   Vozač šlepera preticao kamion preko pune linije i otjerao četvoro nevinih u smrt...

U odnosu na prethodno tromjesečje, sezonski i kalendarski usklađen bruto domaći proizvod (BDP) pao je 11 posto, što je najveći kvartalni pad otkako je Turkstat počeo objavljivati izvješća.

U prvom tromjesečju gospodarstvo je na godišnjoj razini poraslo 4,4 % ,prema blago revidiranoj procjeni statističkog ureda, zahvaljujući tom samom procvatu kreditiranja netom prije izbijanja pandemije a i to u martu …

Ankara je tada zatvorila granice te škole i poslovanje određenih kompanija, uključujući mnoge fabrike, i uvela mjere karantene vikendom. Veći dio istog gospodarstva ponovno je pokrenut u lipnju, podsjeća Reuters.

Financijski sektor izdvajao 28-postotnim rastom u razdoblju od aprila do jula, dok su u značajnim sektorima industrije i usluga aktivnosti su pale za 16 i 25 posto, pokazuju najnoviji podaci.

Ključni turski sektor turizma snažno je pogođen sa,i, mjerama zatvaranja, uvedenim radi suzbijanja pandemije, pa se očekuje da će gospodarstvo ili ekonomija pasti u ovoj godini, primjećuje Reuters.

Ministar financija Berat Albayrak predviđa da bi cijela gospodarska aktivnost ove godine mogla pasti dva, ali i porasti jedan posto. Tako je komentirajući najnovije podatke na Twitteru, napisao je da su dobri kada se usporede s drugim zemljama.

Dodao je i da je Turska odlučna u nakani da u idućoj godini je trebala da otkloni posljedice koronavirusa.

To 770 milijardi dolara vrijedno gospodarstvo obično raste po stopama većim od pet posto, a glavni mu je pokretač građevinski sektor, koji se financira jeftinim inozemnim kreditima.

Čitaj još:   SAČEKUŠA: Ubijen Dragan Amidžić Amidža... (foto)

Potom je u dvije godine dva puta palo u recesiju, zbog valutne krize u 2018. i 2019. i pandemije covida-19. Gledano na razini cijele godine, BDP je zadnji puta pao 2009.u jeku velike globalne krize, to za 4,7 posto, podsjeća Reuters.

Izvor Yurt Gazetesi

Dnevni horoskop za 11. april 2021. godine

Ovan živi trenutak, Bik uspješan, Blizancima treba podrška, Rak zadovoljan, Read more

Živković: Opasni planovi naših oslobodilaca… (foto)

Miodrag Živković, jedan od osnivača GI 21.maj i bivši predsjednik Read more