IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Ubijen sin bivšeg fudbalera Sarajeva i Fenerbahčea … (foto)

Na početku karijere je igrao za FK Borac iz Šamca vrhunac karijere dostigao u Crvenoj zvezdi kada je u ljeto 1979. potom je igrao za Fenerbahče a prešao iz FK Sarajevo u ovaj poznati beogradski klub…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Sport,Fudbal,vijesti,srijeda,11.11.2020…13: 48… BEOGRAD: Ubijen sin bivšeg fudbalera Sarajeva i Fenerbahčea (foto)

Policija je proglasila akciju “Vihor” nakon ubistva koje se i dogodilo u naselju Braće Jerković. Ubijen je Vedran. R, sin je bio bivšeg poznatog fudbalera Fenernahčea i Crvene zvezde Srebrenka Repčića.

Srebrenko Repčić je nekadašnji jugoslavenski i bosanski fudbaler.

Na početku karijere igrao za FK Borac iz Šamca, vrhunac karijere dostigao u Crvenoj zvezdi kada je u ljeto 1979. prešao iz FK Sarajevo u ovaj tad poznati beogradski klub.

Zajedno s Radomirom Savićem, Repčić je došao u Crvenu zvezdu nakon izvrsnog igranja u Sarajevu, gdje je bio najbolji strijelac u klubu i četiri sezone. U prvoj sezoni igranja za Crvenu zvezdu (1979/1980) postigao je sedam ligaških golova u 33 nastupa…

Također pokazao vrhunsku igru u istoj sezoni u Kupu UEFA u osmini finala u utakmici protiv Bayerna iz Minhena. Crvena zvezda je gubila sa 0:2 nakon prve utakmice u Minhenu, ali je vodila sa 3:0 u 50. minuti revanš- utakmice na “Marakani”, nakon što je Repčić postigao dva, a Vladimir Petrović Pižon i jedan pogodak. Nisu uspjeli da izbace Nijemce, jer je Bayern te noći postigao dva gola i utakmica se završila rezultatom 3:2, što nije bilo dovoljno za prolaz.

Čitaj još:   Tri osobe umrle, UKUPNO 13 ŽRTAVA COVID 19 U SRBIJI, na respiratorima 55 osoba! (foto i video)

Srebrenko Repčić je napustio Crvenu zvezdu u ljeto 1983. god. Nakon Zvezde, nastupao je za turski Fenerbahce (od 1983. do 1985. godine). S klubom iz Istanbula osvojio je šampionsku titulu 1985. i dva Superkupa Turske 1984. i 1985. godine. Nosio je i dres Standarda iz Lijegea od 1985. do 1988. godine, a karijeru je završio u francuskom Genganu na kraju sezone 1988/1989.Trener koji je otkrio Drogbu

Jedno vrijeme je bio i fudbalski trener. Radio je u francuskom klubu Levalis, gde je trenirao mladog Didijea Drogbu. 

U svojoj biografiji, objavljenoj 2008. godine, legendarni napadač je iz Obale Slonovače na svemu što je uradio u karijeri zahvalio je bivšem fudbaleru Fenerbahčea Srebrenku Repčiću, koji ga je i pronašao dok je radio u jednom nižerazrednom klubu u Francuskoj.

Trener koji je otkrio Drogbu

“Nikada nije zaboravio šta sam sve uradio za njega. Kada smo se vidjeli, on mi rekao: ‘Hvala, treneru.’ Samo sam mu odgovorio: ‘Hvala tebi’.”

Odigrao jednu utakmicu za reprezentaciju

U dresu reprezentacije Jugoslavije odigrao je jedan susret, 22. marta 1980. protiv Urugvaja (3:1) u Sarajevu. Bio je u sastavu olimpijske reprezentacije na Igrama održanim 1980. godine u Moskvi.

Podsjetimo, u naselju Braće Jerković u Beogradu jutros se desila i pucnjava. Sa više metaka iz pištolja ubijen je muškarac (41) u istoimenoj ulici ispred broja 201.

Čitaj još:   JEZIVE SCENE! Miljana uzela staklo da ISJEČE VENE!...

Ubijeni Vedran R. odranije je poznat policiji i već je jednom pokušana njegova likvidacija, a riječ je o sinu nekadašnjeg fudbalera Srebrenku Repčiću.U toku je akcija MUP-a “Vihor” na teritoriji Voždovca, Savskog Venca i Rakovice...

Izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more