IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JUTROS SE KUHA: VUČIĆ SPOMINJE KOSOVO I NAGORNI- KARABAH, Stigla i reakcija NATO saveza… (foto)

Izjave iz Beograda od strane Aleksandra Vučića kritikovali redom i kosovski premijer Avdullah Hoti i vršilac dužnosti predsjednika Kosova a to je i Vjosa Osmani…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti vijesti, petak,13. 11. 2020.. .08: 58… JUTROS SE KUHA: VUČIĆ SPOMINJE KOSOVO I NAGORNI- KARABAH, Stigla i reakcija NATO saveza… (foto)

Zvaničnici NATO- a su odbili da prokomentarišu izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na pitanje RSE kako Alijansa gleda na paralelu koju je sam šef srpske države povukao između Kosova i Nagorno- Karabaha, i kao iz njenog sjedišta je samo navedeno da misija KFOR-a koju vodi NATO, ostaje u potpunosti usredsređena na provođenje svog mandata UN-a da se u svemu obezbijedi sigurno i bezbjedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu.

“Također, nastavljamo podržavati dijalog između Beograda i Prištine kao uz pomoć EU kao jedino trajno političko rješenje za stabilnost na Kosovu i to u širem regionu zapadnog Balkana,” naveo je jedan zvaničnik NATO saveza u pisanom odgovoru za RSE.

Čitaj još:   DARKO Šuković: Ne moram biti musliman... (foto i video)

Ministarstvo vanjskih poslova i dijaspore Vlade Kosova zatražilo je da prekid dijaloga sa Srbijom nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da „može doći do sukoba ukoliko se ne postigne rješenje”.

Vučićevu izjavu su kritikovali i kosovski premijer Avdullah Hoti i vršilac dužnosti predsjednika Kosova Vjosa Osmani…

Izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more