DAN OPŠTINE PLJEVLJA: Korona nije ugrozila…(foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dan je Opštine Pljevlja, uprkos pandemiji korona virusa, lokalna uprava će i ovu godinu završiti sa stabilnim finansijama, kazao je prvi čovjek grada sa sjevera Crne Gore…

PLJEVLJA: Crna Gora, Ekonomija, Zanimljivosti,vijesti, petak, 20.11.2020…11 : 58… DAN OPŠTINE PLJEVLJA: Korona nije ugrozila…(foto i video)

Predsjednik opštine Pljevlja saopštio je da se lokalna privreda oslanja na energetiku i rudarstvo, što je omogućilo da i u vrijeme pandemije, Opština funkcioniše bez velikih finansijskih problema.

“Tako da mi ovu godinu završavamo finansijski jako dobro, što nam je omogućilo da realizujemo mnogo planova”, kazao je Golubović.

Ove godine, kako dodaje dosta pažnje je posvećeno urbanizaciji centra grada, dosta je uloženo u vodosnabdijevanje, upravljanje otpadnim vodama, kao i na podršku selu.

Čitaj još:   DARKO,KRENUO PO STAROM Izbjegava terapije, NE SLUŠA NE SARAĐUJE sa ljekarima...

“Zahvaljući specifičnostima pljevaljske privrede koja se osvanja na rad energetskog i rudarskog sektora u Pljevljima korona za sad ne ostavlja značajne posljedice osim u dijelu usluga i u dijelu rada i ugostiteljskih objekata, gdje je došlo do značajnijeg pada prometa”, naveo je Golubović.

Ističe i da je situacija, koju je izazvala korona u Pljevljima, još uvijek podnošljiva i još uvijek na kvalitetan način njom upravljaju.

U Pljevljima je trenutno zaraženo 249 osoba, oporavilo se njih 741, dok su od posljedica korona virusa u tom gradu preminule 24 osobe.

Golubović je kazao da se situacija sa koronom u tom gradu polako stabilizuje.

“U Opštoj bolnici Pljevlja imamo 27 kreveta spremnih za prihvat bolesnika. Popunjeno je 20 kreveta, što znači da je malo popustio pritisak na bolnicu, ali ne i pritisak na ljekare”, naveo je Golubović zahvalio svim zdravstvenim radnicima za trud i rad tokom epidemije korona virusa…

Čitaj još:   Promašio rampu i upao u more, vozača spasio slučajni prolaznik... (foto)

izvor rtvcg.me

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});