Na gradskom mezarju Bare klanjana dženaza i ukop Seadu Hadžijahić sportskom novinaru… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dženaza Seadu Hadžijahiću, doajenu bh. sportskog novinarstva, klanjana je u petak u 13.30 sati na gradskom mezarju Bare…

SARAJEVO: BiH, vijesti, subota, 21.11.2020… 09: 58… Na gradskom mezarju Bare klanjana dženaza i ukop Seadu Hadžijahić sportskom novinaru… (foto i video)

Posljednjim ispraćajem članova porodice i prijatelja, danas je na gradskom mezarju Bare u Sarajevu ukopan Sead Hadžijahić, dugogodišnji je sportski novinar koji je u srijedu preminuo u 78. godini.

Sead Hadžijahić je preselio na Ahiret u srijedu u Sarajevu u 78. godini. Bio je jedan od pionira bh sportskog novinarstva je rođen 14. maja 1943. godine u Zagrebu.

Tokom karijere realizovao je više od 2.000 televizijskih prijenosa kao i da je izvještavao s devet olimpijskih igara, uključujući sarajevsku a na kojoj je jedan od rukovodilaca kompletnog programsko-produkcijskog projekta tadašnjeg JRT-a.

Ostat će upamćeno da je prenosio i komentarisao utakmice sva tri evropska klupska prvaka iz naše zemlje u njihovom pohodu na kontinentalni vrh: od kada su košarkašice Jedinstva pobijedile Primiđi, a rukometaši Borca slavili protiv Federicije, te zajedno sa Zoranom Popovskim bio dijelom trijumfa košarkaša Bosne nad Emersonom.

Čitaj još:   Šta se dešava u Srbiji: U domu za stare 28 zaraženih od korona virusa... (foto i video)

Bio je prvi urednik sportskog programa Televizije BiH.

Tokom dugogodišnje karijere realizovao je dvije hiljade prijenosa, a ostat će upamćeno da upravo Hadžijahić prenosio osvajanje naslova evropskog prvaka naša tri kluba – rukometaša banjalučkog Borca, košarkaša sarajevske Bosne i košarkašica tuzlanske Jedinstvo Aide.

Svoj radni vijek Sead Hadžijahić je okončao na poziciji urednika sportske redakcije Federalne televizije. 

Izvor: ibalkan.net / agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});