IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEĆE MOĆI DA LJUBE IRINEJA I SANDUK: Biće izložen u subotu i nedelju… (foto i video)

Telo Irineja biće unijeto u Sabornu crkvu sutra oko 8.30 izloženo za vrijeme liturgije povodom slave te crkve, nakon čega je planiran kratak pomen onda bi tijelo trebalo prenijeto u Hram Svetog Save…

BEOGRAD: Srbija, vijesti, petak, 20.11.2020…20: 58… NEĆE MOĆI DA LJUBE IRINEJA I SANDUK: Biće izložen u subotu i nedelju… (foto i video)

Tijelo patrijarha Irineja biće unijeto u Sabornu crkvu sutra u 8.30 i izloženo za vrijeme liturgije povodom slave te crkve, nakon čega je planiran i kratak pomen, a onda bi tijelo trebalo da bude prenijeto u Hram Svetog Save.

Iz Saborne crkve kolona sa tijelom patrijarha će krenuti oko 11:30 ka Hramu Svetog Save, ispred kojeg će ga dočekati iz Vojske Srbije, a u samome hramu i svještenstvo Arhiepiskopije beogradsko- karlovačke, rekao je svještenik Dragan Šovljanski.

“Za 12:30 zakazan je pomen u hramu Svetog Save nad tijelom patrijarha, a nakon toga tokom cijelog dana i noći beogradski svještencii će čitati sveta jevanđelja nad odrom” rekao je Šovljanski.

Čitaj još:   MILE, ARLAUČE I DANAS PROTESTUJE: Prijem 1. marta lični čin Džaferović- Komšić

Liturgija za upokojenje počinje u nedeljeu u 9 časova, i služiće se u direktno centralnom dijelu hrama gdje će biti izloženo tijelo Irineja. Napomenuo da u skladu sa preporukama Kriznog štaba i svih epidemioloških mjera, neće biti moguće cjelivanje tijela patrijarha.

“Sav narod će moći da uđe na zapadni stranu hrama na centralni ulaz i da priđe na nekoliko metara od tjela, da se pokloni i ponovo da izađe napolje”, napomenuo je svještenik Pozvao je sve vijernike da se i nose maske, da se ne zadržavaju previše i ne prave gužve.

Patrijarh će biti sahranjen u nedleju nakon liturgije i opela, u kripti hrama Svetog Save…

Izvor agencije

ŠTA KAŽU STRANCI I ENCIKLOPEDIJE: Je li Tesla Hrvat, Srbin ili Amerikanac?

Lik Nikole Tesle trebao krasiti hrvatsku eurokovanicu, ovaj svjetski poznati Read more

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Read more

STANIVUKOVIĆ IPAK STIGAO u Mostar: Možda se spustim do Starog mosta… (foto)

Zbog izjava zabrani negiranja genocida, su organizatori tradicionalnih skokova sa Read more