IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI TUŽNI HABERI: Od koronavirusa svoju bitku je izgubio Doc. dr Enes Slatina … (foto)

Doc. dr Enes Slatina je od posljedica korona virusa nije na ovom dunjasluku , potvrđeno je danas iz Hitne pomoći Kantona Sarajevo…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak 23.XI 2020…19: 49… NOVI TUŽNI HABERI: Od koronavirusa svoju bitku je izgubio Doc. dr Enes Slatina … (foto)

Doc. dr. Enes Slatina koji je bolovao od koronavirusa, nažalost, izgubio je bitku protiv ove opake bolesti...

Uposlenici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo danas se se opraštaju od svog kolege i prijatelja, a na društvenim mrežama su sami objavili emotivnu poruku.

Iako je ograničenost ovog života neizbježni dio ljudskog koda, odlasci nama dragih i bliskih ljudi uvijek nas duboko dirnu.  Ista tuga bol ponovo ispunili naša srca i našu ustanovu.

Naš dragi Doc.dr Slatina Enes više nije sa nama. Izgubio je bitku ali sa ovom podlom bolešću smo izgubili prvog doktora medicinskih nauka, kolegu, prijatelja, insana….. našeg “doktorinja”, kako smo ga od milja zvali.

Nisi više sa nama, ali naslijedje koje nam ostavio u pisanoj riječi, usmenim i praktičnim predavanjima, u mislima koje si rado dijelio sa nama kao doktor i čovjek, veliko je bogatstvo vrijedno neprekidnog vraćanja i razumjevanja.

Čitaj još:   Dječak (6) koji je preživio masakr u kom su mu ubijeni otac, majka i brat (3): Među žrtvama ima još djece... (foto, video)

Oni koji su te poznavali svjedočit će i dalje o dobroti tvoga srca, o svim tvojim djelima, o tvojima riječima, a tvoji učenici nastavit će koračati tvojim stopama. Neka je Božiji rahmet tvojoj plenenitoj duši”, to su a i navedeno je iz  kolektiv JU ZHMP KS

U protekla 24 sata,Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine prijavio je 983 uzorka, od čega su 362 pozitivna na SARS- CoV- 2…

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković kazao je kako je u posljednja 24 sata testirano 407 osoba da je 181 pozitivno. Život je izgubilo ih je 26…

izvor Faktor.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more