IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednik Azerbejdžana: Tokom okupacije džamije pretvorili u štale za svinje, Zapad nije reagovao… (foto i video)

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev poručio da sa Zapada nema potrebe da brinu za hršćanske objekate na području koje je vojska oslobodila nakon skoro trodecenijske okupacije te je dodao da su svi historijski objekti na tlu Azerbejdžana pod zaštitom države…

BAKU: Svijet, Crna Hronika,vijesti, utorak 24.XI 2020…18: 49… Predsjednik Azerbejdžana: Tokom okupacije džamije pretvorili u štale za svinje, Zapad nije reagovao… (foto i video)

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev posjetio grad Agdam u kome je sada kontrolu preuzela azerbejdžanska vojska, tom prilikom je sa prvom damom Mihriban Aliyevom posjetio i džamiju koja je objekat koji je ostao uspravan nakon što se armenski okupator povukao iz grada. Aliyev kazao da je bolno gledati razoreni Agdam, dodao da je bilo i bolno gledati taj grad dvogledom za vrijeme jermenske okupacije.

Predsjednik Azerbejdžana Aliyev je kazao da džamiji u Agdamu poklanja on Kur'an koji je donio sa jedne od ukupno četiri njegove posjete Mekki.

– Moja prva molitva u svetoj Kabi bila je oslobađanje a i od okupacije. Danas, ispred džamije koju su oskrnavili vandali, mogu reći da sam ja sretan čovjek zahvalan Bogu što mi je uslišao molitve- kazao je Aliyev.

Aliyev je kazao da je nekoliko zemalja davalo političku i moralnu podršku Azerbejdžanu tokom borbe za oslobađanje od armenske okupacije, a da je na prvom mjestu bila Turska i njen predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Čitaj još:   NOVE MJERE NA SNAZI: Parkovi zamjenili kafiće... (foto)

Predsjednik Azerbejdžana Ilhan Aliyev kazao kako neki zapadni lideri izražavaju zabrinutost za sudbinu kršćanskih objekata na području koje je oslobođeno od armenske okupacije te im je poslao jasnu poruku da su svi ti objekti historijska baština i da nema potrebe da se brinu za njih.

– Niko nema potrebe da se brine, a posebno ne lideri sa Zapada koji rasplamsavaju islamofobiju. Zanemaruju i čak opravdavaju napade na islamske objekte. Takvi nemaju pravo ni govoriti na tu temu – kazao je Aliyev.

Aliyev je dalje kazao za Azerbejdžan trebaju kritikovati i lekcije su mu držati oni koji zatvaraju džamije, bacaju svinjske glave u njih.

Podsjetivši kako je tokom jermenske okupacije porušeno mnogo džamija, a neke pretvorene u štale za svinje, Aliyev je kazao da na to lideri sa Zapada nisu reagirali i izražavali zabrinutost.

– Neka se oni bave svojim poslom i ne miješaju u naše poslove. Mi smo i ovdje došli na svoju zemlju – poručio je Aliyev.

Izvor: agencije AA

Čitaj još:   Mile DODIK GA NIJE UHAPSIO JOŠ, NITI SU GA SRBI GAĐALI JAJIMA: Christian SHMIDT danas u Banja Luci! (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more