IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOTAKLO SE LJUDSKO SRCE: Preselila na Ahiret kći RATNOG KOMANDANTA, Nudžejmi je imala 25 godina i bila je u drugom stanju… (foto)

Muderis Halilović je jutros na društvenim mrežama potvrdio da je njegova kćerka umrla poslije višednevne borbe za život…

SARAJEVO:BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti,srijeda 25.XI 2020. 20: 09 DOTAKLO LJUDSKO SRCE: Preselila na Ahiret kći RATNOG KOMANDANTA, Nudžejmi je imala 25 godina i bila je u drugom stanju… (foto)

Nudžejma Halilović- Voloder, 25-godišnja kćerka od Nezima Halilovića Muderrisa, donedavnog rukovodioca Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dugogodišnjeg i to glavnog imama MIZ Konjic ratnog komandanta Četvrte muslimanske slavne lahke brigade, umrla je jutros rano nakon višednevne borbe za život. 

Kako je ranije potvrdio njezin otac, Nudžejma je bila u 10. sedmici trudnoće. Usljed posljedica udara tromba, što odrazilo na sinuse i mozak, Nudžejma je od prošle sedmice bila u dubokoj komi. Od tada je priključena na respirator, mada je bila negativna na Covid- 19…

Halilović je jutros na društvenim mrežama potvrdio da je njegova kćerka umrla poslije višednevne borbe za život.

Čitaj još:   VIDEO KOJI ZASTRAŠUJE: Željko Mitrović nadlijetao Uvac i podavili se supovi u SANDŽAKU... (foto i video)

– Naš sin, moja duša, moja Nudžejma je Allahovom voljom jutros u zoru preselila na Bolji svijet i zadovoljni smo Allahovom odredbom. Inna lillahi ve inna ilejhi radži'un! (Uistinu smo svi mi Allahovi i uistinu se svi Njemu vraćamo!) Molim Allaha, dželle še'nuhu, da joj se smiluje, a porodici, rodbini, komšijama, prijateljima, braći i sestrama podari sabur i sastavi nas u Firdevsu! – napisao je Halilović na svom Facebook profilu.

Mnogi se opraštaju se od mlade Nudžejme izražavajući podršku njezinoj porodici u najtežim trenucima.

– Ptica je džennetska svom staništu u sabah odletjela, uz pratnju bezbroj naših dova i molitvi. Njeno će malo ptiče ostat u svome gnijezdu i gledat u njeno mjesto koje dunjaluk ne može popuniti. Allahu Sveprisutni, Ti si dovoljan svakome u svemu.

Allah da se smiluje r. Nudžejmi, a njenoj porodici podari sabri džemil.

Amin – napisao je, među ostalima, Muhamed ef. Velić, imam Ferhadije džamije u Sarajevu.

izvor Faktor

STANIVUKOVIĆ IPAK STIGAO u Mostar: Možda se spustim do Starog mosta… (foto)

Zbog izjava zabrani negiranja genocida, su organizatori tradicionalnih skokova sa Read more

POSLIJE OTKAZIVANJA GOSTOPRIMSTVA: Draško Stanivuković danas ipak u Mostaru… (foto)

Gradonačelnik Banja Luke je nakon povlačenja pozivnice odgovorio Organizacijskom odboru Read more

SPAJIĆ PROGOVORIO NA JAPANSKOM: Crnoj Gori važne investicije… (foto i video)

Milojko Spajić je u delegaciji predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića prilikom Read more