IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Na Rasima prvo pucali, pa mu zapaljena kuću… (foto)

BURNA NOĆ U STAROM DIJELU SARAJEVA, oštećena je ista osoba, a radi se o Rasimu B. (34)…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 25.XI 2020…13: 09… Na Rasima prvo pucali, pa mu zapaljena kuću… (foto)

Sarajevska policija radi na rasvjetljavanju događaja predhodne noći i koji su uznemirili građane općine Stari Grad nakon što u ovom dijelu grada naprije prijavljena pucnjava, a potom i požar a i na porodičnoj kući.

Kako se nezvanično saznaje, u oba slučaja oštećena je ista osoba, a radi se o Rasimu B. (34).

Njega je, prema prijavi, u ulici Za Beglukom u 17.20 napala zasad zvanično nepoznata osoba.

Tom prilikom je ispaljen jedan metak, a iz MUP-a KS jutros je potvrđeno da nije bilo povrijeđenih niti materijalne štete.

– Uviđajna ekipa MUP-a KS obavila je uviđaj i radi se na rasvjetljavanju događaja, kao i na identifikaciji i pronalasku počinioca krivičnog djela izazivanje opće opasnosti – kažu iz policije.

Samo deset minuta kasnije, policiji u Starom Gradu je prijavljeno da je na adresi Bostarići 7 došlo do požara na kući vlasništvo B. B., a koju, a kako sve saznaje “Faktor”, koristi ranije napadnuti Rasim B.

Čitaj još:   Incident u Skupštini CRNE GORE: Umalo došlo do fizičkog obračuna DRITANA Abazovića i NIKOLE Zirojevića... (foto, video)

Požar su lokalizirali pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade KS, a povrijeđenih, također, nije bilo, dok je na objektu pričinjena materijalna šteta.

– Obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio da se to lice mjesta osigura do jutarnjih sati te se obaviti uviđaj u prisustvu samog vještaka protupožarne struke – kazali su u policiji.

Kasnije iste večeri još jedan požar je prijavljen na području ove općine, a kako je potvrđeno iz MUP-a KS, u Tandarevoj ulici na broju 22 oko 22 sata gorio je parkirani automobil Alfa Romeo, vlasništvo A. M. iz Sarajeva.

Uzrok izbijanja požara također će biti poznat nakon što policija ali i vještak PPZ-a obave uviđaj, prenosi “Faktor”…

Izvor faktor.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more