IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠTA RADI DRŽAVA SRBIJA: Zaraženi vladika David na Irinejovoj sahrani širio koronu- Kazna i do tri godine zatvora…

Vladika kruševački David služio je u nedjelju 15. novembra opelo i liturgiju na sahrani patrijarha Irineja znajući da ima koronavirus, nije nosio zaštitnu masku i time je prekršio član 248 Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, za šta slijedi novčana kazna ili zatvor od tri godine.

Član koji je prekršio “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije” kaže:

– Ko za vrijeme epidemije kakve opasne zarazne bolesti ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mjere za njeno suzbijanje ili sprečavanje, kaznit će se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

Vladika kruševački David je nakon sahrane hospitalizovan u bolnicu “Dragiša Mišović”. Iako je crkva apelovala na poštovanje epidemijskih mera, one u ovom slučaju, nisu ispoštovane.

Čitaj još:   BRAT BRATA UBIO ZBOG PLACA: "ZNALI SMO DA JE LUD, ALI NE TOLIKO"

Činjenica da je vladika David služio opelo zaražen uzburkala je javnost, a pokrenuto je i pitanje da li i na koji način će biti kažnjen.

Od koronavirusa do sada je preminulo pet sveštenih lica Srpske pravoslavne crkve (SPC), episkop valjevski Milutin, mitropolit Amfilohije, raščinjeni vladika Artemije, monahinja Nina i patrijarh Irinej.

izvor: nova.rs

Dan žalosti za IRINEJOM proglašen u Herceg Novom a i u ovim opštinama…

U nekoliko crnogorskih gradova proglašen je Dan žalosti zbog smrti Read more

Sadžakov: Nadam se da zbog smrti Irineja, NEĆE PONOVITI “PODGORIČKI SCENARIO”

Sociolog religije, profesor Univerziteta u Novom Sadu,Slobodan Sadžakov kaže za Read more