IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STANIVUKOVIĆ OTKRIO PRAVO LICE: „U SREBRENICI NIJE BILO GENOCIDA, A PRESUDE KARADŽIĆU I MLADIĆU NE PRIZNAJEM. Čiča-miča, gotova priča“

Govorimo o namjeri da jedan narod bude istrebljen s tog teritorija, namjeri da se djeca ubijaju. Takve namjere nije bilo, kazao je novi gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

Novi gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković gostovao je u Pressingu N1 televizije gdje je govorio o stanju u ovom gradu, o Miloradu Dodiku, a komentirao je i presude Haškog suda i zašto smatra da u Srebrenici nije počinjen genocid.

– Mojom pobjedom u Banja Luci završava era korumpiranih političara – kazao je na samom početku Stanivuković koji je najavio da će vlast preuzeti do kraja godine.

– Ako govorimo o Banja Luci, to jest i bit će prijateljski grad prema svakom čovjeku. Nikakve podjele, ni političke, ni vjerske, ni nacionalne – to je otvoren grad – kazao je.

Komentirao je i spomenik Hrvatima, Bošnjacima i Srbima u Banjoj Luci, što su posebno komentirali politički protivnici.

– Samo kod nas na brdovitom Balkanu ideja mira može izazvati nemir. Govorio sam o jednoj ideji mira, ne oslikavajući bilo kakve detalje, a politički oponenti uzmu određene stvari pa u BiH u jednom danu možete biti nacionalista i izdajnik. I prethodni gradonačelnici su razmatrali tu ideju parka mira koji treba simbolizirati da je svaki rat uzaludan – pojasnio je Stanivuković, dodajući da je to univerzalna ideja mira.

Čitaj još:   NOVA VEZA NA POMOLU: Mensur uhvaćen kako se grli, njihovi osmjesi sve govore... (foto i video)

Preminuo je Mustafa Nadarević, rođeni Banjolučanin, a banjalučki SDP uputio je inicijativu da jedna od prvih odluka novog gradonačelnika bude imenovanje jedne ulice u tom gradu po njemu.

– Taj jedan veliki čovjek nije još ni sahranjen, trebaju se neki utisci sleći. Takvi veliki ljudi naravno da to zaslužuju. Zašto da bježim od toga?! – kazao je.

Zašto njih boli Banja Luka?’

Milorad Dodik najavio je da će zaustaviti financiranje nekih projekata u Banjoj Luci od strane entitetske vlade i da će prestati subvencionirati grijanje. Navodno će već idućeg tjedna po hitnom postupku Skupština RS-a raspravljati o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi prema kojem bi uloga gradonačelnika postala protokolarna, a grad bi vodio “gradski menadžer”. Stanivuković na to kaže da je on izabran voljom građana te da ako do ovoga dođe, on će pozvati građane na mirni prosvjed.

– Zašto njih boli Banja Luka? Zato što se po prvi put pojavio netko koga ne mogu zaustaviti u reviziji svih ugovora, u pokazivanju svih kriminala, korupcija, zato što se pojavio netko tko je nepotkupljiv i netko tko ima veću energiju, želju, strast i mnogo veću podršku nego što oni mogu zamisliti – poručio je Stanivuković.

Čitaj još:   NAMJENSKA PROIZVODNJA U BiH: Najviše, MUNICIJE ide u izvoz, kupci Saudijci, Turci ali i SAD... (video)

Pojedini kažu da će se i Stanivuković promijeniti i postati kao Dodik.

izvor: SB

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more