IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SULJAGIĆ RASPALIO PO DRITANU: „Nikome u BiH ne treba tvoj zagrljaj, trebaš se IZVINITI BOŠNJACIMA, SAMO ĐON OBRAZ MOŽE MANIPULISATI…“

Direktor memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić bio je gost u emisiji “Teleskopija” na TVCG.

Suljagić je komentarisao čestitku Dritana Abazovića pobjednicima izbora u BiH, u kojoj je kazao da je posrijedi „talas promjena iz Crne Gore“ i pozvao građane da “uzmu svoju slobodu”.

“Abazović treba da razumije da nikom u BiH ne treba njegov zagrljaj. Pobjeda u BiH će uvjek biti izraz volje građana BiH. Njegovi saveznici su dokazani dušmani BiH i dokazano radili protiv BiH. I njegova podrška i pomoć ne treba nikome. Čak i ljudi koji su dobili izbore, ogradili su se od čestitke. To je vrlo rijetko, to je kao da se pjevačice ograđuju od mikrofona. Ovog puta su se političari ogradili od čestitke, pa možete misliti koliko je toksičan taj narativ”.

Abazović je, smatra Suljagić, upotrijebio Srebrenicu ne bi li naudio predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. To samo, kako kaže, može “đon obraz”.

Komentarišući izjavu Matije Bećkovića nakon izbora 30. augusta, da kada bi Dritan Abazović stigao u Beograd, srpska omladina bi ga nosila na rukama, Suljagić preporučuje da ga odnesu do Batajnice, gdje, koliko je čuo, ima masovnih grobnica u kojima su ukopane albanske žene i djeca.

Čitaj još:   DRITANU SE MOŽE: SA DRUŠTVOM U ULCINJSKOM LOKALU UPRKOS ZABRANI!!!

Na izbore u Crnoj Gori Suljagić gleda kao na korak unazad.

“Mi smo smatrali da u posljednjih desetak godina u Crnoj Gori imamo prijatelja. Mi sad ne možemo mirno posmatrati ratne ministre Radovana Karadžića kako preuzimaju državni aparat Crne Gore. Ne može od nas niko očekivati da šutimo. Nema posjete u Pljevljima od 15 minuta koje to mogu riješiti. U toj vlasti imate ljude koji su ideološki bliski Karadžiću”.

Upitan da li je mu je Dritan Abazović poslao dokaze o umiješanosti predsjednika Mila Đukanovića u genocid u Srebrenici, Suljagić kaže da nije.

“Ja sam čovjek kojeg obavezuju jedino činjenice, kad budem vidio činjenice ja ću vrlo rado revidirati stav o njemu (Đukanoviću). On (Abazović) duguje izvinjenje javnosti BiH. Duguje izvinjenje Bošnjacima, jer je banalizirao nešto što je njihova najdublja kolektivna trauma. Usuđuje se da truje naše javne debate”.

Čitaj još:   MILE PEVA I ARLAUČE: VUČIĆU,"Molim vas ne dolazite u ISTOČNO SARAJEVO, sprema vam se..."

izvor: antenaM

DRITAN Abazović: Tenzije zbog SREBRENICE ne vode u PROMJENE

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je u Sarajevu Read more

DRITAN pod jakom policijskom pratnjom stigao u Sarajevo…

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović doputovali su Read more

DRITAN JE NESOJ- može doći samo pognute glave u SREBRENICU…

Stav da će glasati ZA Prijedlog rezolucije o genocidu u Read more