IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DA SRCE PUKNE: Klanjana dženaza prerano umrloj Nudžejmi

Danas je nakon ikindije namaza u Haremu džamije Repovačke džamije u Konjicu klanjana dženaza namaz Nudžejmi Voloder Halilović, a ukop je obavljen na mezarju Musalla u Konjicu.

Dženazi je prisustvovao veliki broj vjernika, a među prisutnima bili su i reis-ul-ulema Husein efendija Kavazović.

Prisutnima se emotivnim govorom obratio Nudžejmin otac, Nezim Halilović Muderris, a koji se dotakao posebnog odnosa koji je imao sa svojim ‘sinom’ kako ju je od milja zvao.

“Moja rahmetli Nudžejma rođena je prije 25 godina, i tačno 9 i po mjeseci. To jutro 9. februara 1995. godine kada sam u Jablanici imao postrojavanje 4. Muslimanske slavne brigade, zamolio sam suprugu, govorio, šalio se, da se samo ne porađa taj dan jer mi je to važan datum. Bilo je vozilo, vozač, sve je bilo spremno pred kućom, ali ona me zvala ujutro, u pola 8, i kazala da ima bolove, i rodila mi je Nudžejmu.

U 9 sati sam poljubio suprugu, a ne sjećam se, ali mislim da sam poljubio i moju Nudžejmu. Ovo moje dijete, ova moja Nudžejma, nekako mi se ‘uvukla pod kožu’ i najčešće bi onda, kada bi moje četvero djece dok bi sjedili zajedno, ona mene zagrlila i govorila, “jelde babo, ti mene najviše voliš?”. Nisam joj gotovo nikada odgovarao na to pitanje, a ona bi se osmjehnula pa kazala, “nećeš ti to pred njima da kažeš.” Ovo moje dijete, kojem sam klanjao dženazu, nikada nisam pozvao njenim imenom, jer njena starija sestra Sadžida i ona, bile su za mene ‘sinovi’”, kazao je Halilović.

“Moja supruga je insistirala na tome, da ona ogasuli svoje dijete. Nudžejmina sestra Sadžida, zajedno je to učinila sa majkom. Molio sam da popiju nešto za smirenje, ali, nijedna me nije poslušala. Kada sam poslije poljubio moju Nudžejmu, ona isto kao da je zaspala. Imala je jedan neopisiv nur. Čini mi se da je bila ljepša, nego, prije nego se razboljela. Nekako sam u nju i najčešće gledao jer me podsjećala na moju mamu, Ajku”, emotivno je govorio danas otac 25-godišnje Nudžejme.

Čitaj još:   SVA TA LUDA BOSNA- UHVAĆEN”LAŽNI POP- HODŽA- NADBISKUP”!!!

”Kada robu umre dijete, Allah upita meleke: ‘Jeste li usmrtili dijete Moga roba?’ Oni odgovaraju: ‘Jesmo.’ Allah ih opet upita: ‘Jeste li uzeli plod njegovog srca?’ Meleki odgovaraju: ‘Jesmo.’ On ih opet pita: ‘Šta je rekao Moj rob?’ Oni rekoše: ‘Zahvalio Ti je i rekao: Inna lillahi ve inna ilejhi radži’un (Mi smo Allahovi i Njemu se vraćamo).’ Na to im Uzvišeni Allah kaže: ‘Napravite Mome robu kuću u Džennetu i nazovite je kuća zahvalnosti.”’

Izvor: Hanuma.ba

KOSOVO ZAVIJENO U CRNO, PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI: Potresne riječi sina poginulog vozača…

Vijest o strašnoj saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila Read more

PUCNJAVA U CENTRU NOVOG PAZARA, povrijeđen D.L.

U centru Novog Pazara večeras oko 23 sata  došlo je Read more

BEOGRAD: Mural osuđenog ratnog zločinca, grb Partizana i crvena boja… (foto)

Na mural osuđenog ratnog zločinca dodata poruka veličanja, grb Partizana Read more