IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAKO JE GLUMICA POČELA DA SMETA REŽIMU: Seka Sablić na meti Vučiću i SNS- u… (foto i video)

Seka Sablić je u jednom intervjuu, između ostalog, izjavila da je i “otadžbina tamo gdje ti je dobro, a ne gdje su sarme”…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak 26.XI 2020…15: 09… KAKO JE GLUMICA POČELA DA SMETA REŽIMU:Seka Sablić na meti Vučiću i SNS- u… (foto i video)

Legendarna jugoslavenska glumica Seka Sablić još je jedna i u nizu kultnih glumica koje su se našle na udaru poslanika SNS-a, vjerovatno zbog toga što se nije priklonila režimu, već je tokom proteklih par mjeseci aktivno kritikovala vladajuću partiju i njene predstavnike.

Iako je mjesecima kritikovala vlast i njene predstavnike – najviše zbog loše politike, lošeg životnog standarda i zabrinjavajuće pozicije u kojoj se kultura nalazi – “kontraudarac” stigao je prije samo dva dana, i to od poslanika Srpske napredne stranke Marka Atlagića.

On je tokom skupštinskog zasjedanja za srbijansku glumicu Seku Sablić i to rekao da nije patriota, nadovezavši se na intervju koji je ona nedavno dala za sedmičnik NIN.

Seka Sablić je u spomenutom intervjuu, između ostalog, izjavila da je “otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme”, a Atlagić je iskoristio svoje vrijeme u Skupštini kako bi ovo komentarisao.

“U napade na Vučića, Jorgovanku Tabaković, Sinišu Malog uključila se glumica, gle čuda, Jelisaveta Sablić, zvana Seka. A znate zašto napada Tabaković? Jer je najbolji guverner Narodne banke Srbije u poslednjih 20 godina. Zašto Aleksandra Vučića? Jer je najbolji predsednik države u zadnjih 50 godina. Nek’ neko kaže da nije. A Sinišu Malog? Pa, čija su zasluga finansije u zadnje tri godine. I najbolji finansijski uspeh smo i doživeli za vreme njega. Sablić kritikuje državu ne interesuje Narodni muzej, šta je u kulturi napravljeno za vreme Tasovca i Vukosavljevića. Nju i sada a i ne interesuje Muzej savremene umetnosti druge kulturne ustanove. Znate šta je odgovorila ko je najbolji ministar kulture? To je Rekla je Lečić, jer je uveo nacionalne penzije”, rekao je on.

Njegove prozivke na račun legendarne glumice se nisu zaustavile, već joj se i direktno obratio u Skupštini.

Čitaj još:   Preminula glumica, imala je glas koji je UNOSIO RADOST u djetinjstvo mnogih u Jugi! (foto)

“Ovoj gospođi zaista nedostaje patriotizam. Ona je izjavila da joj je i otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde ti je sarma. Gospođo, vi imate manjak patriotskih osećanja. Patriotizam je kamen temeljac čovekove moralnosti, svetinja čovekove duše. Zapamtite, gospođo Sablić, vaš je patriotizam najveći ukras čovjekove duše, koji vi, gospođo Sablić, ne posedujete”, rekao je ovaj poslanik, član Srpske napredne stranke, i on joj je poručio “da prelistava istoriju srpskog naroda, da ne bi ostala stranac u vlastitoj otadžbini”.

Atlagićevi napadi stigli su samo nekoliko dana nakon što je SEKA Sablić ali u intervjuu za NIN, između ostalog, pričala kako sad je umjetnost u Srbiji na margini društva, kako su takvom orijentacijom mladi ljudi prepušteni samo jeftinoći, poremećenim vrijednostima ili su osuđeni na iseljavanje iz zemlje, odnosno na bježaniju, a da je to u ovakvim režimima prirodno.

Ovo, međutim, nije prvi put da je Seka Sablić kritikovala režim i njene predstavnike zbog čega je očigledno “upala u oko” vladajućem režimu, inače poznatom po tome da ne podnosi kritičare i neistomišljenike, te da ih često naziva “lažnom elitom” i “državnim neprijateljima”.

Glumica je, također,kritikovala rijaliti program poznat kao bastion zaludnih igrarija ove vlasti.

“Meni je to potpuna zagonetka kako se to i dalje emituje i uopšte ništa i ne shvatam. To je stvarno zaprepašćujuće. To je zagonetka svakome, a ne samo meni. Često kad menjam kanale naiđem na rijaliti i pogledam, mada užasno dosadan. U nekom momentu je možda bio čak i zanimljiv, i toliko ima tamo nameštenih scenarija i glume da je stvarno dosadan. Prevazišli su moguće loše glume. Vidim da su oni i dalje isto obučeni, one devojke užasne se isto pirlitaju”, rekla je glumica za Nova.rs, a potom se osvrnula na tadašnji ulazak Nikole Šešelja u rijaliti.

“To nije prvi put da neke strašne figure budu u rijalitiju. Njima nije mesto ni na ulici da ih sretneš, a ne da ih vidiš na ekranu, tako da nemam komentar. Šešelj je redovni gost. Mislim da usput ide promocija neke užasne politike. On kao taj virus, pronalazi plodno tle i onda prolazi ta neka strašna politika i strašne neke intonacije, strašni neki zvukovi se puštaju prema nama”, priča Seka i dodaje:

Čitaj još:   SARAJEVO:Majke Srebrenice, traže da se Handkeu oduzme Nobelova nagrada... (foto)

“On bi najmanje mogao da dobije naziv političara. Ne znam kako i da ga nazovem. Kad su bile sankcije, nikad se nisam bojala ni bombi, ni ničega, samo sam se bojala Šešeljevih intonacija i Šešaljeve moći da je i njegovih patriota”, zaključila je ona.

“Demamogija laži vlasti, ponižavajuće obraćanje Vučića nama, narodu, koji i doveli su do pobune bez opreza i opasnosti od zaraze. Strašno, zar opet da se strada za nečije fotelje?!

Dramatično je bilo pogledati druge kanale, uključujući RTS, kojih se to nije ticalo”, rekla je glumica tada za Nova.rs.

Izvor Nova. rs.

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more