IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KUHALI SE TO U CRNOJ GORI: DRITAN, Mandatar i Bečića vode u nove nemire… (foto i video)

Prijedlog sporazuma je mandataru Zdravku Krivokapiću i Aleksi Bečiću već i uputio DRITANOV Građanski pokret URA…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 26.XI 2020…13: 09… KUHALI SE TO U CRNOJ GORI: DRITAN, Mandatar i Bečića vode u nove nemire… (foto i video)

Lideri tri pobjedničke koalicije „Za budućnost Crne Gore”, „Mir je naša nacija” kao „Crno na bijelo” Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović sačinili su, ususret izglasavanju i to novog saziva Vlade Crne Gore, Sporazum o programskim prioritetima ekspertske Vlade, koji se i obuhvata 13 tačaka, piše podgorički “Dan”.

Sporazum, u koji je taj list imao uvid, podrazumijeva usvajanje pet zakona, i to zakona o porijeklu imovine, zakona o lustraciji, zakona o Vladi, zakona o Skupštini te zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Predlog sporazuma je prije nekoliko dana mandataru Zdravku Krivokapiću i Aleksi Bečiću uputio Građanski pokret URA.

Čitaj još:   NEMA IZVINJENJA ni pojašnjenje iz Nove Vlade Crne Gore: DRITAN SE USUDIO obratiti Komšiću, evo šta je poručio... (foto)

Najnoviji sporazum, između ostalog, obuhvata i donošenje u što je to i u kraćem roku izmjena i dopuna Zakona o slobodi vjeroispovijesti a sa akcentom na ukidanje spornih članova, kao i nastavak pregovora i sa Evropskom unijom (EU) s ciljem ostvarivanja napretka u poglavljima 23 i 24...

Izvor (SB)