IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nove epidemiološke mjere ispraznile ulice Podgorice… (foto i video)

U Crnoj Gori su počele da se primjenjuju nove restriktivne mjere i sve zbog pogoršane epidemiološke situacije u zemlji,..

PODGORICA: Crna Gora, Recepti, vijesti, četvrtak 26.XI 2020. 11: 39… Nove epidemiološke mjere ispraznile ulice Podgorice… (foto i video)

Na teritoriji cijele države zabranjeno je kretanje od 19 časova do pet sati narednog dana, dok ugostiteljski objekti i prodavnice mogu raditi do 18 časova. Odlukom Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i Ministarstva zdravlja, nove epidemiloške mjere primjenjivaće se do 8. decembra.

Nakon 19 časova ulice u Podgorici bile su puste, a policijska vozila su i patrolirala gradom. Uoči početka zabrane kretanja, policajci su i na više mjesta u gradu kontrolisali vozače i ukazivali im na poštovanje epidemioloških mjera.

U Crnoj Gori su zbog pogošane epidemiološke situacije zabranjena javna okupljanja dok se na otvorenom ne smiju biti zajedno više od četiri osobe. Zabranjeno je organizovanje slavlja i okupljanje u domovima osobama koje nisu članovi domaćinstva.

Čitaj još:   Udes u centru Sarajeva u "sitnim satima"...

Vjerski obredi se moraju održavati samo u prisustvu sveštenika, dok vjenčanjima i sahranama mogu prisustvovati samo članovi porodice.

Odlukom Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, je i to međugradski saobraćaj zabranjen je tokom vikenda.

Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva koronavirusa u Crnoj Gori iznosi 11.120, od čega je polovina registrovana u Podgorici. Od početka juna 450 osoba preminulo je od posljedica izazvanih koronavirusom. ​​​​​​​

izvor iBalkan.net / agencije

ZAŠTO SE GRAĐANI PLAŠE: Ostalo je da popovi počnu da pišu školske programe… (foto i video)

Građani se plaše vjerskog, ideološkog uticaja među najmlađom populacijom , Read more

Dnevni horoskop za 28. jul 2021. godine

Ribe dijele savjete Ovnu, Bika muči nervoza, Blizanci šire poslovanje, Read more