IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bivši lider LSCG Miodrag Živković: Kakvu vladu dobijamo? (foto)

Sve ovo što nam se dešava nakon izbora više je ličilo na odabir kandidata za neki “reality show” , nego na ozbiljan izbor vlade u jednoj državi…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 28. XI 2020…10: 09… Bivši lider LSCG Miodrag Živković: Kakvu vladu dobijamo?

U cijelosti prenosimo reakciju bivši lidera LSCG i to sa vlastitog Faceboog profila…

Bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković:  

Kakvu vladu dobijamo?

Nakon što je mandatar Krivokapić kompletirao svoju vladu javno obznanio njen sastav, nije teško zaključiti da je ona izraz i to poimanja politike Srpske crkve čiji kadrovi u njoj dominiraju i medijskog koncerna “Vijesti” koji je specijalni pokrovitelj ovog vjersko- političkog performansa.

Sve ovo što nam se dešava nakon izbora više je ličilo na odabir kandidata za neki “reality show” , nego na ozbiljan izbor vlade u jednoj državi.

Sada kada je sve dovedeno do samog kraja možemo se pohvaliti da smo i mi sigurno jedina zemlja na svijetu u kojoj će jedna crkva (SPC) i jedan je to i tajkunski medij (Vijesti) imati svoju vladu.

U zemlji koja ustavom baštini demokratske, građanske, antifašističke, multivjerske i multikonfesionalne vrijednosti i eksperimentalnu vladu koja je antipod svim ovim vrijednostima.

Čitaj još:   AMINA Brahić: Isključivanje Bošnjaka i Muslimana iz upravljačkih struktura u Pljevljima, nedopustiva diskriminacija na nacionalnoj osnovi... (foto, video)

Kakvu to vladu dobijamo:

– Teokratsku, a ne sekularnu;

– Dogmatsko klerikalnu, a ne građansku;

– Dominantno jednonacionalnu i jednovjesrsku;

– Velikosrpsku i anticrnogorsku;

– Profašističku, a ne antifašističku;

– Ekperimentalnu sa neiskusnim kadrovima, a ne ekspertsku;

– Manjinsku, a ne politički stabilnu;

– Avanturističku, a ne programsku;

– Na staklenim nogama, a ne na čvrstim političkim temeljima…

Ta vlada je konstrukciono i ideološki nedostatna jer:

– Nema ministarstva turizma i saobraćaja kao dvije najvažnije privredne grane ove zemlje;

– Ima neprirodno i van razuma spojena 4 značajna resora u jedno ministarstvo;

– Ima mandatara klerikalno-vjerskog dogmatika, a ne pragmatika;

– Ima krajnje kompromitovane ministarke Bratić i Bojović koje osim iskazanog vjerskog fanatizma ne posjeduju znanja i vrline za povjerene im poslove;

– Ima ostale kandidate za ministre bez ikakvih znanja i iskustva za obavljanje tako važnih i odgovornih državnih poslova.

Najnoviji kandidati za ministarstva odbrane i policije su atipičan predlog ovokvog mandatara, na čije kandidovanje očigledno i nije mogao uticati.

Oni predstavljaju jedino osvježenje ove preostalo sumorne i pomalo morbidne družine, ali moramo znati da”dvije laste ne čine proljeće” Neka im je sa srećom! Ja im ne predviđam dugo trajanje…

Izvor facebook

Čitaj još:   PODGORICA, Sjednica Skupštine bez opozicije: Adžić, podnio ostavku na poslaničku funkciju... (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more