IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA PROTJERALA SRPSKOG AMBASADORA: Vladimir Božović persona non grata… (foto i video)

AMBASADOR Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, subota, 28. XI 2020.. 17: 09…CRNA GORA PROTJERALA SRPSKOG AMBASADORA: Vladimir Božović persona non grata… (foto i video)

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen za personu non grata od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, saopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Kako se navodi, u skladu sa članom 9. i 41. Bečke konvencije a sve je to o diplomatskim privilegijama i imunitetima, Ministarstvo vanjskih je poslova Crne Gore proglasilo je danas ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića za persona non grata i zatražilo da napusti Crnu Goru.

Nakon dužeg i kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, samo ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, jučer je ambasador Božović prvo je nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao “oslobođenjem” i “slobodnom voljom” crnogorskog naroda,čime još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo – navodi se u saopćenju.

Čitaj još:   BROJ ŽRTAVA RASTE: Stravičan bombaški napad u jutarnjoj špici, mrtvih tijela i krhotina posvuda... (foto)

Oni su kazali da je time, također, unizio i najviše zakonodavno ali kao i predstavničko tijelo – Skupštinu Crne Gore, koja je 29. novembra 2018 g. usvojila Rezoluciju o poništenju odluka Podgoričke skupštine kojima je, tvrde, ukinut dotadašnji suverenitet Crne Gore, njena je teritorija prisajedinjena Kraljevini Srbiji i nasilno detronizovan kralj Nikola Petrović Njegoš, pišu crnogorski dnevnik Vijesti

– Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore je o ovome na uobičajeni način, notom, obavijestilo Ministarstvo vanjskih poslova Srbije, a nota će biti uručena i ambasadoru Božoviću – navodi se u saopćenju.

Izvor Vijesti.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more