Crna Gora

CRNOGORSKI NOVINAR: Evo zašto je AMBASADOR SRBIJE protjeran iz CRNE GORE-“Nema veće mržnje od one kojom izdajnik mrzi izdanu domovinu”

“Nema veće mržnje od one kojom izdajnik mrzi izdanu domovinu” – stara je, čemerna crnogorska narodna, a Vladimir Božović udara još jedan pečat na njenu istinitost, piše istaknuti crnogorski novinar Darko Šuković, u osvrtu na protjerivanje ambasadora Srbije Vladimira Božovića.

Piše: Darko Šuković

Dugo je ambasador Srbije u Crnoj Gori bio Zoran Bingulac, stvarno Srbin – tih i dobronamjeran čovjek, svjestan kompleksnosti srpsko-crnogorskih odnosa i posljedica koje može imati bavljenje tom temom bez dovolno znanja i diplomatskog rafinmana.

Onda je na njegovo mjesto došao Vladimir Božović, navodno Srbin iz Miločana, opština Nikšić- takoreći mangup iz naših redova, agresivan i drzak skorojević u diplomatskoj branši, s opsesivnom potrebom da lojalnost Beogradu dokazuje skakanjem po lobanji Crnogoraca.

“Nema veće mržnje od one kojom izdajnik mrzi izdanu domovinu” – stara je, čemerna crnogorska narodna, a Vladimir Božović udara je još jedan pečat na njenu istinitost.

Izjava ambasadora Srbije da je: “Velika i slavna Mojkovačka bitka, kao primjer hristolike žrtve za svog bližnjeg i za slobodu, bila uvod u oslobođenje Crne Gore i Podgoričku skupštinu – kao slobodan izraz narodne volje za ujedinjenje sa bratskom Srbijom”, ne može mu se odbiti na glupost i neznanje. Jer, čak i on zna da je nakon pobjede na Mojkovcu Crnu Goru okupirala Austro- ugarska, a nakon Podgoričke skupštine – Srbija.

Upravo zato što barem toliko zna, ambasadoru Božoviću daćemo dvije lekcije na popularan način, u instant varijanti prikladnoj za prezentaciju velikih tema na novim platformama. Evo prve:

Preci ambasadora Srbije, zacijelo, nijesu bili među ovima što bježe, nego među ovima o kojima austrijski general fon Hecendorf kaže:

E, pa Vladimir Božović je dokaz da se i divovi iz bajke mogu pretvoriti u likove iz basne.

No, najtužnije je što Crnu Goru, ne od juče, od provokatora i falsifikata ne brane institucije, ni suverenisticke partije, nego pojedinci kojima je do nje stvarno stalo.

I, znate šta?

Odbranicemo je!

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

DAVOR Đenero: Biće kako Beograd kaže, jer crnogorska vlast ne donosi odluke samostalno… (foto)

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ne može zagovarati temeljne zajedničke evropske javne politike, nego svoj opstanak…

49 minuta ago

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO): Ko i zašto ima interes da Milivoje Katnić umre prije suđenja? (foto)

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO) pozvao je nadležne pravosudne organe da hitno obezbijede…

1 sat ago

PIŠI PROPALO: Bankrotirala klinika u vlasništvu partnerice ANE Brnabić i brata Dritana Abazovića DŽIHANA… (foto)

Po kuloarima se pričalo i da se ukupan dug propale bolnice mjeri u milionima eura.…

1 sat ago

Glumac EMIR Hadžihafizbegović: Nađite mi Bošnjaka, koji je ikada javno rekao da su Srbi genocidni narod, poliću se benzinom… (foto, video)

Slavni bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović u pismu Danasovoj novinarki Snežani Čongradin zahvaljuje se na kolumni…

3 sata ago

JOŠ MALO DA UŽIVAMO U SUNCU: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana je… (foto)

U srijedu naoblačenje s lokalnim pljuskovima, u četvrtak kiša... SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 28,…

4 sata ago

This website uses cookies.