IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVA TUŽNA VIJEST: Lejla nije izdržala bitku sa virusom COVID-19 bila je generalna sekretarka RSBiH … (foto)

Nekadašnja igračica Jedinstva, generalni sekretar RS BiH, intelektualac par excellence, doktorant, supruga našeg igrača Jasmina Hušića, za svakog ko ju je poznavao bila je posebna osoba…

GRADAČAC: BiH, Crna Hronika, Sport, vijesti, subota, 28. XI 2020.. 14: 09… NOVA TUŽNA VIJEST: Lejla nije izdržala bitku sa virusom COVID-19 bila je generalna sekretarka RSBiH … (foto)

Nekadašnja generalna sekretarka Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Lejla Hairlahović, izgubila je bitku od posljedica koronavirusa. 

Tužnu vijesti prenijela je zvanična Facebook stranica RK Gračanica.

Ova istaknuta doktorantkinja, nekadašnja rukometašica Jedinstva se borila sa koronavirusom, ali nije uspjela da izađe kao pobjednik iz te borbe.

Funkciju generalnog sekretara RS BiH je obavljala od 2017. do augusta 2018. godine.

– Ovo je ogroman gubitak za bh. rukomet i naše društvo u cjelini. Otišla je jedna rijetka, posebna, neponovljiva, briljantna osoba.

Čitaj još:   PREMINUO "POPARA" IZ SREĆNIH LJUDI: Zoran Rankić, rođen u BiH, karijeru počeo u Sarajevu, umro u staračkom domu... (foto i video)

Ne postoje riječi da prenesemo potresenost i tugu zbog ove prerane smrti. Neka Ti je rahmet i laka zemlja bosanska draga Lejla- naveli su ovi iz RK Gračanica.

Lejla je svojevremeno bila rukometašica, igrala je za Krajinu i Jedinstvo iz Tuzle, dok je ona funkciju generalnog sekretara krovne kuće bh. rukometa vršila od 2017. do augusta 2018. godine.

Uvijek se Lejla Hairlahović isticala prvo i na svim društvenim angažmanom u humanitarnim i kulturnim aktivnostima.

Izvor: Faktor.ba

PARIZ: Opljačkana čuvena draguljarnica, ukraden nakit vrijedan više od dva miliona eura… (foto)

Pariška draguljarnica Chaumet u blizini avenije Champs-Élysées opljačkana je, a Read more

Dnevni horoskop za 28. jul 2021. godine

Ribe dijele savjete Ovnu, Bika muči nervoza, Blizanci šire poslovanje, Read more