IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PARIZ GORI: Policija, suzavcem na demonstrante…(foto i video)

Francuska policija upotrebila je suzavac i šok bombe protiv demonstranata koji su se okupili u Parizu zbog donošenja novog Zakona o bezbijednosti…

PARIZ: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, subota, 28. XI 2020.. 21: 09 … PARIZ GORI: Policija, suzavcem na demonstrante…(foto i video)

Francuska policija upotrijebila je suzavac protiv demonstranata koji su se okupili u Parizu zbog donošenja novog Zakona o bezbjednosti, bi ograničio dijeljenje snimaka i fotografija policije tokom akcija.

U prijestonici se okupilo oko 46.000 ljudi, a do sada je uhapšeno devet demonstranata, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova a iz Francuske.

Nekoliko desetina hiljada ljudi se okupilo na ulicama širom Francuske, a mirni protesti prerasli su u ozbiljne nerede.

I dalje je napeto u srcu Pariza, gdje demonstranti zapalili Centralnu banku Francuske.

Demonstranti pale i ulični namještaj, te pokušavaju da blokiraju pristup policiji nekim ulicama, prenio je Gardijan.

“Policija svuda, pravde nigdje”, “Policijska država” i “Nasmij se dok te tuku” bili su među sloganima koje su demonstranti nosili na prepunom trgu.

Čitaj još:   IDEMO DALJE- NEMA VIŠE ZLOČINCA IZ KALINOVIKA: Umjesto RATKA u Beogradu osvanula nova grozna poruka... (foto)

Mnogi nose transparente i sa natpisima poput: “Ko će nas zaštititi od policije?” i “Stop policijskom nasilju”.

Demonstranti su palili vatromet, postavljali barikade i bacali kamenice na pripadnike policije, prenio je BBC.

Dok su u Parizu demonstranti palili automobile i kioske, policija u Lionu koristila je vodene topove kako bi rastjerala okupljene.

Širom Francuske organizovano je na desetine skupova protiv Zakona o bezbjednosti koji je ove nejdelje odobrio donji dom parlamenta, ali još čeka “zeleno svijetlo” Senata.

Grupe za građanske slobode i novinari zabrinuti su da će ta mera zaustaviti slobodu štampe i omogućiti policijskoj brutalnosti da ostane neotkrivena i nekažnjena.

Rasprava se ponovo pokrenula poslednjih dana, nakon što su se s to su pojavili snimci francuskih policajaca koji su pretukli crnog muzičkog producenta Mišela Zeklera, što je izazvalo negodovanje širom zemlje.

Policajci umješani u premlaćivanje Zeklera suspendovani dok ne sprovede interna policijska istraga…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more