IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DUGO ČEKANI POVRATAK: Tayson nakon 15 god vratio se u ring, čelični Majkl odmah tražio revanš… (foto i video)

Nakon 15 godina Mayke Tayson ponovno je ušao je u ring u egzibicionom meču u Staples Centru u LA-u 54-godišnji Tyson (50-6, 44 KO) i 51-godišnji Roy Jones Jr.(66-9, 47 KO ), još jedan šampion koji je odlučio opet navući rukavice, boksovali su osam rundi od dvije umjesto tri standardne minute. Žiri je meč proglasio neriješenim, a Tyson je odmah tražio revanš…

LOS ANGELES: Svijet, Sport, boks, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 29. XI 2020.. 10: 09… DUGO ČEKANI POVRATAK: Tayson nakon 15 god vratio se u ring, čelični Majkl odmah tražio revanš… (foto i video)

Jedan od najvećih teškaša svih vremena bio je ljut jer nije završio borbu. Udarao je i nakon zvuka gonga koji označava kraj runde, kao što je radio i tokom karijere.

Bio je vrlo motivisan, u svaku rundu ulazio je eksplozivno, ali ni nakon dvadesetak sekundi ostao bez snage. Sve drugo bilo je isto i tu, prvo od Tajsonovog hoda i ulaska u ring, njegove prepoznatljive tehnike,potom i vrhunskog kretanja i otklona, do pokušaja krošeom nakon izvlačenja iz klinča, ali je izgledalo kao usporeni snimak. Iron Majike ipak nas je podsjetio zašto smo prikovani uz televizore čekali njegove mečeve.

Brutalni udarci ovaj put su izostali, vidjeli smo tek kratku razmjenu u petoj rundi. Taysonu je prošao jedan dobar lijevi kroše te jedan desni koji i zadao preko ruke, dok je Jones lepršao po ringu i izbjegavao udarce. Uspio je a to u sedmoj rundi pogoditi Taysona u nos.

Čitaj još:   KAŽU JOŠ NIJE GOTOVO: Oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

Na kraju svake runde Tayson je djelovao razočarano i nije želio ići u ugao. Dvije minute bile su mu premalo, iako nema moć ni snagu kao u najboljim danima karijere. U posljednjoj rundi dao je sve od sebe, pokazao je i sa više želje od Jonesa, ali obojica su jedva disali u ringu. Nakon posljednjeg zvuka gonga koji je označio kraj meča, Tayson je i dalje pokušavao udariti iz sve snage protivnika.

Tenzije su brzo popustile, a meč je završen neriješenim ishodom, iako je Tayson ostavio puno bolji dojam i uputio duplo više udaraca.

Jedan od sudija u žiriju bio je i slavni reper Snoop Dogg. Tayson i sam Jones zaključili su spektakl u zagrljaju, a Tayson je odmah tražio revanš.

– Remi je očekivan i najpravedniji ishod, rekao je Mike i dodao:

– Jako sam sretan što sam opet bio u ringu. Iako dvije minute sada traju kao nekada tri, opet ću se boriti. Moramo ponoviti meč, želim revanš.

Jones je kazao da on nema namjeru ponoviti ovo iskustvo.

– Tysonovi udarci i dalje razaraju, rekao je Jones, a Tayson je odmah to uzvratio:

– Ali izdržao si i ja to jako poštujem.

Tyson bi za ovaj sparing trebao zaraditi oko deset, a Jones Jr. oko tri miliona dolara. Iron Mike obvezao se da će svu zaradu dati u dobrotvorne svrhe, što bi bila jedna od najvećih donacija nekog sportaša u modernoj historiji. Tako Tayson je na vaganju imao 100 kilograma, kao u drugoj fazi svoje karijere i nakon 1995. godine, a suparnik je lakši od njega pet kilograma.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Postavlja se pitanje krivične odgovornosti menadžmenta RU Pljevlja...

Tayson i Jones nikada prije nisu sreli u ringu jer je pri kraju Taysonove karijere, poraza Lennoxa Lewisa trijumfa nad Cliffordom Etienneom, Jones odbio borbu zbog novca, smatravši da je tada i od ponuđenih 33 miliona dolara premalo.

Pratite nas na našem Instagram i Facebook kanalu

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more