IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KADA SE NEKO PONAŠA KAO Selim– paša, dobije odgovor vladike… (foto)

Ponašajući se nadmeno i sa visine kao zastupnik nekoga ko je u Crnoj Gori nadređen, Božović se uživeo u ulogu Selim Paše

PODGORICA: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 29. XI 2020 … 12: 29…KADA SE NEKO PONAŠA KAO Selim– paša, dobije odgovor vladike … (foto)

Svojom opaskom da je Podgorička skupština iz 1918. godine “oslobodilačka” , ambasador Srbije, ne samo da se lično upleo u pitanja koja su potpuno van njegovih ingerencija, već je time dokazao da on i to u Crnoj Gori predstavlja paternalističku, ekspanzionističku politiku Vučićevog režima, ali i drugih je političkih i intelektualnih krugova koji Crnu Goru negiraju kao državu, oni podrivaju njen suverenitet i priželjkuju njeno utapanje u veliku Srbiju, dok poručuje Zoran Vuletić, predsjednik Građanskog demokratskog foruma.

“Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović više puta je, da od ministarstva zemlje domaćina, opomenut zbog svog nediplomatskog delovanja i miješanja u unutrašnja pitanja našeg suseda. Nije prestao sa tom nepristojnom i, u međunarodnim odnosima, čak i među vrlo bliskim državama, neprihavtljivom navikom i zato je proglašen nepoželjnim.

Ponašajući se nadmeno i sa visine kao zastupnik nekoga ko je Crnoj Gori nadređen, Božović se uživeo u ulogu Selim Paše, pa je, kao u Gorskom vijencu, dobio odgovor. Šta će nova vlast Crne Gore učiniti povodom ovog pitanja, to je njeno suvereno pravo, a reagovanje Ministarstva inostranih poslova Srbije koje je odmah preduzelo recipročne mere, inferiorni je gest odmazde, koji potpuno razotkriva misiju Božovića.

Čitaj još:   ŠOK IZ Brisela za Beograd: Srebrenica postaje ključni uslov Srbiji za prijem u EU? (foto i video)

Svojim hitnim noćnim sastancima i stvaranjem atmosfere neizvesnosti i tenzije, Aleksandar Vučić je još jednom potvrdio da su on i njegov režim ključni faktori nestabilnosti u regionu.

Građanski demokratski forum osuđuje ponašanje srpskog ambasadora i podržava one aktere koji sa stanovišta međusobnog poštovanja, ravnopravnosti, zajedničke prošlosti i dobrosusedske budućnosti, nastoje da odnose između Srbije i Crne Gore unaprede i učine dostojnim bliskosti dva naroda”, poručio je Vuletić…

Izvor Analitika.me

PARIZ: Opljačkana čuvena draguljarnica, ukraden nakit vrijedan više od dva miliona eura… (foto)

Pariška draguljarnica Chaumet u blizini avenije Champs-Élysées opljačkana je, a Read more

Dnevni horoskop za 28. jul 2021. godine

Ribe dijele savjete Ovnu, Bika muči nervoza, Blizanci šire poslovanje, Read more