IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIVEDEN LJEKAR: Dijegove ćerke optužile ga za smrt oca DIJEGA MARADONE… (foto i video)

Leopold Like, glavni doktor Maradoninog ljekarskog tima, nalazi se i sada pod istragom zbog mogućeg ubistva iz nehata, policija mu je upala u kuću i kliniku te će u narednim danima utvrditi sve okolnosti Maradonine smrti…

BUENOS AEROS: Svijet, Crna Hronika, Sport, Furbal. vijesti, nedelja, 29. XI 2020… 18: 09… PRIVEDEN LJEKAR: Dijegove ćerke optužile ga za smrt oca DIJEGA MARADONE… (foto i video)

Ne smiruje se haos u Argentini zbog smrti Dijega Armanda Maradone. Iz rodne zemlje nedavno preminulog boga fudbala stižu vijesti sada je priveden njegov lični ljekar Leopoldo Luke, kojeg su Maradonine ćerke optužile za Dijegovu smrt zbog nemara.

Čjovek koji je imao tu časti privilegiju da mu bude povjereno lijčenje i to do nekadašnjeg asa Barselone i Napolija, kao i čovjeka koji je “gaučosima” i n donio titulu prvaka svijeta, nalazi se pod istragom tužilaštva, zbog kako su naveli argentinski mediji, propusta i nemara u liječenju Maradone.

Njegove ćerke Đanina, Dalma i Jana obratile su se tužilaštvu i zahtijevale da bude pokrenuta hitna istraga. U raciji policije koje su izvršene na i te dvije adrese na kojima Like provodi najviše vremena, bolnici i klinici, učesvovalo je čak 60 policajaca.

Istraga se vodi za nemar ljekara…

Oko 40 policijskih službenika i istražitelja pretražuje cijelu dokumentaciju i ispituje ljekarski tim koji je bio zadužen za Maradonino zdravlje. 

Odvjetnik se žalio da je hitnoj službi trebalo preko pola sata da stigne i ti do kuće u kojoj je Maradona pretrpio infarkt, ali se naknadno pokazalo kako im je trebalo samo 11 minuta. 

Sumnja se da je teško bolesnog Maradonu ljekar odveo na veslanje. To je medicinska sestra sama priznala da je lagala o tome kada je zadnji put pregledala

Navodno su istražitelji saznali da je samo nekoliko dana prije smrti i nakon teške operacije, Like s Maradonom veslao. Sada im prijeti optužba za nemar pri skrbi o pacijentu te potencijalna optužba za ubistvo iz nehata.

Čitaj još:   Banja Luka na nogama, najveći protestni skup „Pravda za Davida“ sve raspoložive policijske snage u pripravnosti...

Dodatnu tajnovitost svemu dala je i medicinska sestra koja je u subotu priznala da je lagala te ga nije obišla i provjerila ujutro na dan smrti. Zbog toga se sumnja da je Maradona bez ikakvog ljekarskog nadzora punih 12 sati uoči svoje smrti. Kako bi zaštitila kompaniju u kojoj radi, a koja pruža kućnu njegu bolesnicima (Medidom), sestra najprije rekla da je Maradona sam odbio pregled vitalnih znakova, ali je to poslije priznala da ga je jednostavno pustila da odmara.

Osim svega navedenog, postavlja se pitanje i zašto uz Maradonu nije bio ni specijalistički tim 24 sata dnevno, zašto u kući nije postojao defibrilator te je li Maradona uopće službeno otpušten iz klinike u kojoj je operirao mozak.

Postoji snimka poziva hitne pomoći

Osobni ljekari pronašli su ga bez svijesti i odmah pokušali reanimirati.

Novinar koji je prvi izvijestio o njegovoj smrti prvi je i primijetio da nešto nije u redu

Julio Chiappetta, novinar argentinskog Clarina, prvi je svijetu prenio vijest o Maradoninoj smrti.

“Dvaput sam provjerio da budem siguran, ali nisam imao snage čak ni napisati redak o tome pa sam prepustio kolegi. Kad su to potvrdili neki ljudi iz Diegove kuće, kleknuo sam na koljena i počeo plakati”, kaže u intervjuu za Marcu.

U istom intervjuu opisuje i kako su mu okolnosti pod kojima je Maradona zbrinut odmah bile sumnjive.

“Izvor mi je rekao priču za koju sumnjam da je istinita. Rekao je da je Diego ustao, ponovno legao i tako je umro. Mislim da Diego Maradona preminuo u snu. Otišao je u utorak u 23 u krevet i više se nije probudio. Njegov nećak Jonny je zadnji koji ga je vidio živog po mom mišljenju”, rekao je Chiappetta.

Na pitanje radi li se o nemaru ljekara, odgovorio je: “Ne znam, ali mislim da će imati problema. Je li normalno da nemaju defibrilator srčanog bolesnika i pacijenta koji se oporavlja od teške operacije? Zašto glavni doktor nije nazvao hitnu pomoć?

Čitaj još:   RAMUŠ Haradinaj:"Ne idem na molitveni doručak"odbili su mi zahtjev za vizu...

Neki doktori smatraju da Maradona ne bi umro da je bio hospitaliziran.”

Chiappeta je posebno kritičan bio prema Veronici Ojedi, Maradoninoj bivšoj djevojci s kojom je Diego imao sina Diega Fernanda: “Ona je htjela imati dijete s njim samo kako bi imala osiguranu budućnost. Čak je natjerala Diega da ide na gimnastiku kad joj je bio rođendan. Sve samo zbog YPF-a, kompanije i fondancije koja će razdijeliti Diegov novac. Između ostalih i njenom sinu.”

izvor agencije

VIC DANA: Mujo na partiji pokera… (foto)

Šta se dogodi kad Mujo na partiji pokera s jaranima Read more

Dnevni horoskop za 18. oktobar 2021. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more