IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS DŽENAZA DOKTORU SEADU JAMAKOSMANOVIĆU: Preselio na Ahiret od posledica koronavirusa… (foto)

Od posljedica koronavirusa u Tuzli je preselio na bolji svijet doc. dr. Sead Jamakosmanović (71), bio je specijalista pulmologije u penziji i nekadašnji guverner Tuzlanskog kantona…

TUZLA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 30.XI 2020… 11: 09… DANAS DŽENAZA DOKTORU SEADU JAMAKOSMANOVIĆU: Preselio na Ahiret od posledica koronavirusa… (foto)

Dženaza- namaz se klanjao danas 30.11.2020 u Tuzli, a i u haremu Džamije Kralja Abdullaha u 10: 00, da će istog dana u 14: 00 sati, u haremu Alipašine džamije, će će se obaviti i ukop Prim. dr.sc. hadži Seada (Osmana i Hasne) Jamakosmanovića…

Doktor Sead Jamakosmanović, ljekar u penziji, i nekadašnji načelnik Klinike za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, bio je predsjednik Crvenog križa Tuzlanskog kantona isto kao i član Odbora u Crvenom križu Federacije BiH, preselio ja na ahiretr je u 72. godini.

Rođen je 1949., u Sarajevu. Diplomirao 1983. godine, a magistrirao 1999. na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Čitaj još:   Novi BH selektor debitovao porazom: Loša partija "zmajeva" i dvocifren kiks u Češkoj! (foto, video)

Posljednjih decenija svog profesionalnog angažmana živio je i radio u Tuzli. Bio je angažovan u UKC Tuzla, gdje je obavljao i funkciju direktora Klinike za plućne bolesti UKC Tuzla, a veliki doprinos je dao i u radu Crvenog križa.

Bio je i dobitnik priznanja Lige humanista.

Iza njega ostala je supruga Zumreta, sin Jusuf sa porodicom, kćerka Jasna sa porodicom i kćerka Fatima…

Izvor iBalkan.net