IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS I DO PETKA: Tmurno, pa predah onda sve izpočetka… (foto)

U regionu juga Evrope, se danas ujutro čekuje mjestimično slab, pa lokalno i umjeren mraz, tokom dana u većini krajeva pretežno sunčano, samo će se u Krajini očekuje oblačno i tmurno vrijeme…

SARAJEVO: BiH, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, utorak,01.12. 2020…11: 09 … DANAS DO PETKA: Tmurno, pa predah onda sve izpočetka… (foto)

U nižim predjelima, po kotlinama i rečnim dolinama. magla će se i to samo ponegdje zadržati i prije podne. Vjetar slab i umjeren, istočni i jugoistočni, poslije podne i uveče u vjetrvitom području u pojačanju….

Najniža temperatura od -7 do -2 C, najviša od 1 do 5 stepeni C…

utorak 01.12.2020. godine
Stabilnije vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Tokom jutra, poželjno je adekvatno se odjenuti. Također je moguća i pojava magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje, čemu bi hronični bolesnici trebali posvetiti pažnju i po potrebi reducirati kretanje. Preporučljivo je topliji i sunčaniji dio dana provesti na otvorenom.

srijeda 02.12.2020. godine
Tokom prijepodneva će biti ugodnije, a sa odmicanjem dana opšta slika će postepeno kvariti, najprije na zapadu, potom ostatku zemlje. Približavanje pogoršanja, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Od same reakcija na promjenu vremena moguće su glavobolja, nervoza, reumatski bolovi, problemi sa snom i malaksalost.  

Čitaj još:   MILE arlauče, komandantu EUFOR- a: Pravda se izjavom o uniformama, neće nikoga da provocira...

I u Sarajevu ujutro slab mraz i magla. Tokom dana pretežno sunčano. Vjetar slab i umjeren, istočni i jugoistočni, poslije podne kao uveče u pojačanju. Uz najniža temperatura oko -2 C, najviša oko 4 stepena C.

Do ćetvrtka ujutro mjestimično slab, u srijedu lokalno i umjeren mraz. A u srijedu tokom dana postepeno naoblačenje, ali će se zadržati suvo vrijeme.

Zatim pretežno oblačno, u četvrtak u sjeverozapadnoj, zapadnoj i redom u jugozapadnoj Bosni, a u petak ponegdne i u ostalim prednelima kiša.

Za vikend suho i toplije…

Početkom naredne sedmice novo naoblačenje, ponegdje sa kišom.

U Krajini tokom cijelog perioda oblačno i tmurno povremeno sa rosom, a i u području i vjetrovito sa umjerenim i jakim, a na jugu Bosne i povremeno i olujnim, jugoistočnim vjetrom u Hercegovini…

Izvor iBalkan.net

POSLIJE OTKAZIVANJA GOSTOPRIMSTVA: Draško Stanivuković danas ipak u Mostaru… (foto)

Gradonačelnik Banja Luke je nakon povlačenja pozivnice odgovorio Organizacijskom odboru Read more

SPAJIĆ PROGOVORIO NA JAPANSKOM: Crnoj Gori važne investicije… (foto i video)

Milojko Spajić je u delegaciji predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića prilikom Read more