IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IRFAN MENSUR: Gade mi se oni bez maske, jer sam se zarazio koronom… (foto i video)

Glumac i reditelj kaže da se pridržavao mjera, masku je nosio sve to i vrijeme tokom rada s glumačkim ansamblom na pozorišnoj predstavi “Ana Karenjina” – ipak, zarazio se koronom..

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 01.12..2020…15: 09… IRFAN MENSUR: Gade mi se oni bez maske jer sam se zarazio koronom…

“Bio sma potpuno iscrpljen, nisam osjećao svoje tijelo. Hodao sam kao da u sebi imam litar Džejmisona”, tako svoje iskustvo i osjećaj dok sam se borio sa koronavirusaom opisuje glumac Irfan Mensur. On je bio gost jutarnjeg programa TV Nova S “Probudi se”. Mensur je, nakon liječenja i u Kliničko bolničkom centru Bežanijska kosa i terapije kiseonikom, sada na kućnom oporavku.

Glumac i reditelj kaže da se pridržavao mijera, masku je nosio sve to vrijeme tokom rada s glumačkim ansamblom na pozorišnoj predstavi “Ana Karenjina”– ipak, zarazio se koronom...

“Iscrpljenost, nemanje snage, kao da mi je adrenalin pobjegao iz tijela. Ali shvatio sam da se nešto događa, u prvom momentu nisam bio svjestan šta”, objašnjava Mensur prve simptome i dodaje da je povišenu temperaturu, i to 37,2 imao samo jedan dan, ali da je ipak bila dijagnostikovana obostrana upala pluća.

Opisao je i psihičko stanje u kojem je bio dok je ležao u bolničkoj postelji i u kojoj je proveo gotovo dvije nedelje. Priznaje da mu prvih pet- šest dana nije bilo prijatno.

Čitaj još:   SARAJEVO: Uhapšen Senad Basarić, osumnjičeni za ubistvo Irme Fortić, pripadnice Granične policije BiH... (foto)

“Biti uplašen za život je besmisleno. Ja sam sa  svojih blizu 70 dovoljno uradio u žovotu da me ne brine to šte će jednog dana da me nestane. A, ipak,  prvih pet- šest dana sam se oprašatao– bio sma kriv sam sebi a i zato što nisam rekao nekim ljudima neke prijatne stvari koje je trebalo da čuju. Kada sam postao svijetsan svega priznao sam sve ono šta im nisam reakao, a želio sam da im kažem”, objašnjava te svoje pshičke borbe.

Mensur kaže da izuzetno zahvalan osoblju KBC“ Bežanijska kosa”. Pamtiće SMS poruku koja mu je stigla od ljekarke koja je vodila računa o njemu: i to “prošli ste”.

Bolničke dane dijelio je sa kolegom Žarkom Lauševićem.

“Ostavio mi je jednu veliku šolju za kafu na kojoj nacrtan veliki smajli. Odlučio sam da je taj smajli moja srećkica i živjeće sa mnom dok i ja živim”, zahvalan je Mensur.

Kaže i da prema ljduima koji ne nose masku ima i neku vrstu gađenja.

“Ogorčen sam tom primitivnošču kojom smo okruženi. Oni žele da su i budu iznad mase koja pokašava da zaštiti ne samo sebe nego i njih. Nosite maske i budite normalni, da to je jedini savjet”, poručuje baš to Mensur.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram

izvor nova s

Čitaj još:   VIC DANA Šetaju crnogorac i talijanka u Budvu...
BEOGRAD: IRFAN MENSUR Opljačkan usred “bijelog dana” i to u centru grada…

Čuveni balkanski umjetnik i glumac Irfan Mensur opljačkan je u centru Read more

Dvije žene se vjenčale u Budvi… (foto)

U pitanju su dvije mlade žene, koje su porijeklom sa Read more

STANIVUKOVIĆ IPAK STIGAO u Mostar: Možda se spustim do Starog mosta… (foto)

Zbog izjava zabrani negiranja genocida, su organizatori tradicionalnih skokova sa Read more