IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TURSKA ZA VIKENDA I RADNIM DANIMA PO NOĆI ZABRANA KRETANJA… (foto i video)

Turska vlada narediće od sjutra uvođenje zabranu kretanja preko sedmice i potpuno “zaključavanje” tokom vikenda, kako bi se spriječilo širenje korona virusa, najavio je predsjednik te države Redžep Taip Erdogan…

: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 30.XI 2020…23: 09… TURSKA ZA VIKENDA I RADNIM DANIMA PO NOĆI ZABRANA KRETANJA… (foto i video)

Redžep Taip Erdogan je kazao da će građanima tokom cijele sedmice a i biti zabranjen izlazak u periodu od 21 do pet sati, prenosi Rojters.

Osim toga,izlazak iz kuće neće biti dozvoljen tokom cijelog vikenda odnosno od 21:00 sati u petak do 05:00 sati u ponedjeljak.

Prema riječima turskog predsjednika, mjere će stupiti na snagu sutra, a da će zabrana kretanja neće važiti za pojedine sektore, uključujući samo lance snabdijevanja i proizvodnju.

Čitaj još:   ISTANBUL: Ograničenje kretanja u borbi protiv COVID- 19 od 4 dana... (foto)

Nove, pooštrene antiepidemijske mjere stupaju na snagu sjutra izuzeti će biti samo neki sektori kao što su snabdijevanje i proizvodnja.

U Turskoj je osmi dan zaredom zabilježen rekordan dnevni broj umrlih od koronavirusa.

U posljednja 24 sata, prema podacima Ministarstva zdravlja, umrlo je 188 osoba, a potvrđeno je i 31.219 novih slučajeva, što je takođe najviše u jednom danu od početka epidemije.

izvor iBalkan.net / agencije aa

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more